Podcasts

Een podcast over 'serious gaming': wat is dat?

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Een podcast over 'serious gaming': wat is dat?

Fortnite, League of Legends, FIFA, Red Dead Redemption, Candy Crush Saga... Deze games zijn bedoeld als entertainment, maar er zijn ook spellen die worden gebruikt voor een serieuzer doel, zoals het leren van nieuwe dingen of het veranderen van iemands gedrag. 3FM-dj Kevin van Arnhem praat in deze podcast over 'serious gaming'.

Van l naar r: Koen Schobbers, Kevin van Arnhem, Friso Roolvink en Sjors Martens

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

WIE ZIJN ER TE GAST?

Friso Roolvink werkt als producer bij Grendel Games. Zij willen 'seriously entertaining games' ontwikkelen, die bijdragen aan een positieve gedragsverandering bij mensen en de wereld om ons heen. Hoe hij dit aanpakt, vertelt hij in de podcast.

Friso Roolvink

Ook voormalig e-sporter Koen Schobbers schuift aan. Hij geeft workshops aan jongeren en volwassenen over bewust gamen. Hoe vind je bijvoorbeeld een goede balans, zodat je niet gameverslaafd raakt?

Koen Schobbers

Sjors Martens is ook van de partij. Hij is promovendus aan het Utrecht Centre for Game Research en onderzocht welke gamedesigns het beste werken om een bepaald doel te bereiken. Ook vertelt hij op welke manier games een steeds grotere rol gaan spelen binnen onze samenleving.

Sjors Martens

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

Ster advertentie
Ster advertentie