HUMAN

Meld je aan voor #openup!

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Meld je aan voor #openup!

Durf jij ‘uit de kast te komen’ met je psychische klachten? NPO 3FM en MIND maken met #openup psychische problemen onder jongeren bespreekbaar. Via MIND zoeken we mensen die hun verhaal willen delen.

MELD JE HIER AAN!

Meer dan 4 op de 10 jongeren kampt met psychische klachten, blijkt uit een onderzoek van MIND en 3FM Tussenuur, dat in 2017 is uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat 37% van de jongeren hun psychische problemen niet deelt. Er rust namelijk een gigantisch taboe op het openlijk praten over je burn-out, depressie, angst, persoonlijkheids- of eetstoornis.


(bron: MIND Young)

Problemen verwerken

Samen met MIND vinden wij het dan ook enorm belangrijk dat jongeren met psychische problemen hier openlijk over praten. “Hoewel sommige jongeren er tegenaan zullen lopen dat mensen hen niet begrijpen, stimuleren wij het aangaan van gesprekken,” liet psycholoog Lidewy Hendriks van MIND al eens weten in een interview. MIND Young geeft dan ook tips om te openuppen. ‘Het is een manier om je problemen te verwerken. Als mensen in je omgeving ervan weten, kunnen ze je steunen.’

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar oud en wil jij jouw verhaal te delen in een #openup? Stuur dan een mail naar webredactie@wijzijnmind.nl, een privébericht naar Wij zijn MIND of vul dit formulier in op de website van MIND Young. Deze jongeren gingen je al voor.

Ster advertentie
Ster advertentie