HUMAN

DJ Challenge: wiens schermtijd is na een week het meest gedaald?

  1. Nieuwschevron right
  2. DJ Challenge: wiens schermtijd is na een week het meest gedaald?

Eindeloos scrollen door je timeline, like'je hier, appje daar... Wanneer kies jij ervoor om even uit te staan? 3FM-dj's Olivier, Sophie en Jamie vinden dat ze wel wat vaker offline mogen zijn. Daarom daagde Tussenuur ze uit om af te kicken van hun smartphone, en dat deden we aan de hand van de volgende challenge: wiens schermtijd is na één week het meest gedaald?

De uitslagen

#1 Schermtijd Jamie
Begon met 3,37 per dag
Eindigde met 1,02 per dag
Gouden tip: "Ik heb alle apps offline gehaald, als ik geen wifi had, kon ik ze dus niet gebruiken. Daarnaast had ik alle meldingen uitstaan, zodat ik het niet wist als ik een bericht binnenkreeg."

#2 Schermtijd Olivier
Begon met 4,20 min per dag
Eindigde met 1,43 min per dag
Gouden tip: "Verstop je social apps achterin en zet je meldingen uit!"

#3 Schermtijd Sophie
Begon met 3,49 per dag
Eindigde 2,24 uur per dag
Gouden tip: "Stel een limiet in qua schermtijd en appgebruik zodat je een extra handeling moet uitvoeren als je het echt wilt gebruiken."

Aan/uit conclusie

Je telefoon helemaal verbannen is niet realistisch deze tijd. We hebben hem nodig; we moeten dingen opzoeken, internetbankieren, navigeren, muziek luisteren, werken, het nieuws volgen, podcasts checken, series kijken... Maar wanneer kun je hem wél laten liggen? Dat is de grote uitdaging! Jamie en Sophie hadden het een stuk moeilijker dan Olivier, die met zichzelf had afgesproken dat hij zijn telefoon tussen bepaalde tijden mocht gebruiken. Jamie en Sophie maakten het zichzelf een stuk lastiger door een week offline te gaan van social media. Maar daar werden ze nou niet bepaald gelukkiger van... Jamie legt hieronder uit waarom:

Tussenuur gooide deze challenge op in het kader van de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november), dat dit jaar in het teken staat van AAN/UIT.

De Finale

Dag 5

Dag 3

Olivier ging op dag 3 wel lekker, Sophie daarentegen...

Dag 1

@3fmtussenuur

Spelregels

Olivier, Sophie en Jamie begonnen vrijdag 8 november om 10:00 uur aan de Digital Detox Challenge. Een week later, op vrijdag 15 november, deelden we opnieuw hun schermtijd. Jamie won! In de tussentijd volgden we hun afkickverschijnselen op onze Insta. Check het hoogtepunt: Digital Detox.

Ster advertentie
Ster advertentie