Meer NPO
STER Advertentie

Saskia en Olivier gingen schaatsen met de eenzame Larissa (21)

Zaterdag 18 februari 2017 - 12:44 uur

"Er komen zoveel onzin-dingen in het nieuws, maar over eenzaamheid onder jongeren hoor je nooit wat!"

Moed verzamelen

Een rimpeling in het water. Zo zou je de schaatsdate van Saskia Weerstand en Olivier Bakker met Larissa uit Markelo kunnen beschouwen. Een tijdje terug spraken de 3FM-DJ's met haar in hun uitzending (luister hier het fragment terug).  Larissa had al haar moed verzameld en trad naar buiten met haar probleem: ze is eenzaam.

Ze merkte dat als in de media over eenzaamheid wordt gepraat, dat het dan vrijwel altijd over ouderen gaat. Maar, zo weet Larissa, onder jongeren is het net zo goed probleem. Wat heet, 1 op de 3 jongeren gaf in 2014 aan gevoelens van eenzaamheid te kennen.

>> Zo herken je eenzaamheid

Taboe doorbreken

Vandaar dat Saskia en Olivier het onderwerp bespreekbaar willen maken, het taboe rond eenzaamheid onder jongeren te doorbreken en mensen bewust te maken van het kennelijk vrij onzichtbare probleem.

Daarom omarmen we bij 3FM het probleem. Niet alleen met dit schaatsfilmpje, waardoor Larissa zich in ieder geval een dag in haar leven minder eenzaam voelde. Ook door iedereen te wijzen op het probleem, met de oproep om eens wat beter om je heen te kijken.

Herkennen en bespreken

We spraken een psychologe van MIND en Korrelatie, die uit de doeken doet hoe je eenzaamheid in je naaste omgeving herkent en ze geeft tips waar en bij wie je terecht kunt wanneer je je herkent in het verhaal van Larissa.

Want alleen samen maken we een eind aan eenzaamheid!

Luister ook het fragment van Olivier en Saskia terug, waar ze het hebben over Larissa:

'Hoe ging het schaatsen met Larissa?'

Meer Tussenuur

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM