HUMAN

Jullie deden massaal een #openup

  1. Nieuwschevron right
  2. Jullie deden massaal een #openup

Via de 3FM-App en de website van MIND YOUNG kwamen massaal #openup-verhalen binnen. Sommige verhalen zijn heel heftig, andere weer heel mooi. Wij hebben alles gelezen en lichten een aantal van deze #openup-verhalen uit. Want wow, we zijn onder de indruk!

Check hier alles van #openup

Op de website van MIND konden #openuppers de afgelopen week hun verhaal kwijt. Deze vijf zijn een kleine greep uit heel wat indrukwekkende verhalen.

VeerB.

VeerB. deelt ook via MIND haar verhaal. Ze heeft last van een eetstoornis, angststoornis, dwangneurose en een depressie. Dit zorgde ervoor dat het behandelen behoorlijk pittig werd, omdat het verschillende stoornissen zijn.

"Behandeling in behandeling uit. Bij mij wisten ze gewoon niet wat nou de juiste behandeling was. Drie jaar gezocht naar de juiste behandeling en ondertussen van therapeut naar therapeut. Voor mij was dat niet makkelijk. Iedere keer een band opbouwen en dan weer te horen krijgen dat mijn therapeut me niet verder kon helpen."

Suzanne

Via MIND deelt Suzanne haar verhaal, ze heeft Borderline en zet zich in voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Ze is ervaringsdeskundige en hoopt veel mensen te kunnen helpen en het stigma te doorbreken.

"Ik heb best wat ggz-stempeltjes mogen verzamelen (en ook weer mogen afstaan): zware depressies, angststoornis, sociale fobie, dwangneurose, ADD en borderline. SO BE IT. Ik heb in totaal een jaar op een gesloten afdeling gezeten, in een beschermd wonen-setting. Daarnaast jaren therapie gevolgd. Maar naast mijn kwetsbaarheid ben ik gewoon een mens net zoals jij!"

Carmen Coolen

Carmen vertrekt op 5 mei naar Santiago de Compostela. Te voet en met een ezel aan haar zijde. Naast een burn-out kreeg Carmen ook te maken met een depressie. Dit kwam door de enorme prestatiedruk waar we in deze samenleving mee te maken hebben. Hierop besloot Carmen op pelgrimstocht te gaan.

"We zijn geboren in een maatschappij waar we niet zelf voor gekozen hebben. Onze moderne samenleving is erop gericht om de economie te verbeteren: er wordt continu ingespeeld op ons jachtinstinct om steeds meer en beter te willen."

RandomDutchie

RandomDutche deelde via MIND haar indrukwekkende verhaal. Inmiddels gaat het goed met de 21-jarige, maar dat is niet altijd zo geweest. Ze heeft namelijk last van een paniekstoornis.

"In het ergste geval betekent een paniekaanval voor mij dat ik me nergens anders meer op kan focussen dan hoe ziek en angstig ik me voel. Ik ben gespannen, verschrikkelijk misselijk, ik tril, zweet, haal oppervlakkig adem en kan niet goed stilzitten. Als zo’n zware paniekaanval dan over is ben ik uitgeput en slapjes."

3FM-App

Ook via de 3FM-App werd veel gereageerd, Wijnand besteedde in zijn show iedere dag aandacht aan een openupper. In één minuut vertelde de openupper welke muziek hem of haar geholpen heeft. Dit is een aantal van de reacties die we daarop binnenkregen.

"Goede zaak de openup-week! Ik ben zelf 24 en kamp sinds augustus met een burn-out. We zijn er sinds 4 weken achter dat ik er ook PTSS bij heb, waar ik nu EMDR-therapie voor krijg. Dit is best een heftige therapie. Ik ga denk ik mijn verhaal 'doneren'. Echt een heel goed item dit! Het is goed als er aandacht voor wordt gevraagd want heel veel mensen weten niet wat het is." - Denise

"Goed initiatief #openup. Zelf ervaar ik ook een bepaalde angststoornis maar ik ben nog maar net begonnen. Hoewel ik al bijna 15 jaar met m'n rugzakje rondloop. De beste plaat die bij mij past, is Simple Plan met 'Welcome To My Life'." - Erik

"Hai! Even over #openup: ik zit zelf in een lastige periode van mijn leven en heb daarom laatst eindelijk hulp durven te zoeken. Een liedje waar ik me heel goed bij aan kan sluiten is 'Still Breathing' van Green Day. Take care!" - Willemijn

"Hoi, ik ben 18 jaar en ik ben zo blij met #openup. Geeft me echt het gevoel dat ik niet alleen ben. Ik ben zelf 2 jaar depressief geweest en lijd aan een sociale angststoornis, al zou je dat niet zeggen als je me ziet. Daarom durf ik er ook niet over te praten en dit geeft me toch het gevoel begrepen te worden. Thank you. Song that makes me feel better: Keane - 'Somehwere Only We Know'." - Meike

"Super jullie #openup-thema. Ik heb ook een dochter die psychische problemen heeft /gehad. Ze is op de goede weg, ze heeft zelfs gister in de klas er iets over verteld, dat vonden we zo super knap van haar, echt respect." - P.

Check hier alles van #openup

Ster advertentie
Ster advertentie