Stamweek

Jan schreef een brief voor de ontvanger van zijn stamcellen

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan schreef een brief voor de ontvanger van zijn stamcellen

Tijdens de Stamweek neemt 3FM-dj Wijnand Speelman je mee in verschillende verhalen van mensen rondom stamceldonatie. Jan heeft zijn stamcellen gedoneerd. Hij schreef een brief voor de ontvanger.

De brief

"Lieve ontvanger,

Jij hebt mij zes maanden na het ontvangen van mijn stamcellen intens bedankt. Je gaf aan dat jullie om veel mensen geven gedurende deze tijd op aarde. Onder andere om wat ze voor jullie betekenen, maar vooral om wat ze voor je doen. En wat ik voor jullie gedaan heb heeft er voor gezorgd dat ik voor altijd een belangrijk plekje heb in jullie leven. Na al die jaren is hier dan eindelijk mijn reactie.

Geen probleem! Ik doe het graag en ik zou het zo nog eens doen. Het feit dat jij mij de brief hebt gestuurd maakt mij intens dankbaar. Niet eens vanwege de brief, maar vanwege het feit dat het een indicatie is dat jij je ziekte hebt overwonnen. Je hebt mij in staat gesteld om in te zien wat belangrijk is in het leven en hoe we dingen voor lief nemen die dat helemaal niet zijn.

Dus jij wilde mij bedanken, maar bij deze wil ik jou bedanken. Blijf een goed mens en ik hoop dat je anderen blijft helpen. Dat zal ik ook doen. Verder gun ik je om te genieten van het leven samen met de mensen om je heen. En als jij belooft dat te doen zal ik dat ook doen.

We zullen elkaar nooit ontmoeten en dat is prima, zolang jij maar een geweldig leven leidt. Want dat gunde je mij ten slotte ook van harte.

Veel liefs,

jouw stamceldonor Jan"

Stamweek

Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 mei staat 3FM geheel in het teken van de Stamweek. In deze week kun jij als luisteraar dagelijks verhalen horen rondom stamceldonatie.

Samen met 3FM-dj Wijnand Speelman leer je alles wat je moeten weten over stamceltransplantatie en het belang van stamceldonoren.

Met meer donoren kunnen meer levens gered worden, dus waarom wachten?

MELD JE NU AAN ALS STAMCELDONOR!

Ster advertentie
Ster advertentie