Sanders Vriendenteam (BNNVARA)
BNNVARA

Stijn (23) is maagd en maakt hier een online serie over

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Stijn (23) is maagd en maakt hier een online serie over

Stijn is 23, en nog maagd. Maar hij is zeker niet de enige. Bijna een kwart van de jongens tot 23 jaar in Nederland is nog maagd. Stijn schaamt zich ervoor en vraagt zicht af of hij ontmaagd moet worden? 3FM-dj Sander spreekt hem over de serie die hierover maakt: 'Jong Geleerd, Nooit Gedaan'.

23 en maagd

"Ik ben Stijn, ik ben 23 jaar en ik heb een geheim. Ik vind het fucking eng om dit te zeggen, maar ik ben nog maagd." Dit zeggen, voelde als uit de kast komen voor Stijn. Hij groeide tot zijn 18e op in Enschede en daar vond hij het al lastig om een man te vinden. Toen hij naar Amsterdam verhuisde dacht hij dat dit zou veranderen, maar dat was niet zo.


3FM-dj Sander spreekt Stijn in de ochtendshow op 3FM en begint met: "Wat stoer dat je een documentaire hebt gemaakt over maagd zijn op je 23ste", maar betrapt zichzelf meteen. Voordat Stijn hierop kon reageren volgt Sander: "Ik hoor het mezelf gelijk zeggen ‘wat stoer’, maar dat is eigenlijk heel gek dat ik dat erbij zeg."

Sander op de middelbare school

Tijdens het gesprek met Stijn, nam Sander ons even mee naar zijn eigen middelbareschooltijd. "Ik ben nu 33. Ik was 16 toen ik ontmaagd werd. Dat vind ik als ik er nu aan terugdenk eigenlijk best jong. Had ik niet nog even 2 jaar moeten wachten? Het was niet best, en voor dat meisje denk ik ook niet."

Sander denkt vooral dat het kwam door de sociale druk. "Allemaal jongens in mijn klas zeiden dat ze dat al hadden gedaan. Als dat niet zo was, had ik het misschien meer op m’n eigen tempo gedaan en had nog een paar jaar gewacht, omdat ik daar zelf nog niet helemaal aan toe was."

Sander en Stijn in gesprek met elkaar

Over de serie

In deze documentaireserie gaat Stijn onder andere opzoek naar het antwoord op de vraag hoe het komt dat hij en vele andere nog maagd zijn. Het heeft natuurlijk meerdere redenen. "De één heeft religieuze motieven, de ander is sociaal onhandig. Maar ook hele out going mensen zijn maagd."

In zijn serie spreek hij met seksuoloog Kaat Bollen, en komt erachter dat de leeftijd van ontmaagding aan het opschuiven is. Eerst was het 17, en het is nu 18,5. En sociale media helpen ook niet mee. ‘’Je ziet alleen maar billboards en sickspacks. Je eigen onzekerheden worden daardoor getriggerd. En we zijn aan het swipen. Je bent niet meer in een bar waar je iemand moet aanspreken.’’

Ben je pas volmaakt als je seks hebt gehad? Bekijk het vanaf vandaag op Youtube.

Even over iets anders. Wist je het al? Dit jaar komt het Glazen Huis weer terug.

3FM Serious Request 2022

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Over Het Vergeten Kind


Ster advertentie
Ster advertentie