Sanders Vriendenteam (BNNVARA)

3FM-luisteraars in actie voor Oekraïne

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-luisteraars in actie voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne duurt helaas nog steeds onverminderd voort en inwoners van het land kunnen alle hulp goed gebruiken. Daarom besteedde 3FM-dj Sander Hoogendoorn in zijn programma 'Sanders Vriendenteam' vanmorgen aandacht aan initiatieven waarmee ook jij mensen uit Oekraïne kan helpen.

Veel Nederlanders komen in actie om mensen in of uit Oekraïne te helpen en ook jij kan jouw steentje bijdragen. Doneer bijvoorbeeld geld aan Giro 555 of steun een van de onderstaande initiatieven van de leden van het Vriendenteam.

Kleding inzamelen

Een van hen is Vera. Zij komt in actie voor baby's en kinderen in de getroffen gebieden door kleding voor hen in te zamelen. Met succes, want inmiddels is er al een volle vrachtwagen aan kleding ingezameld, die allemaal naar Stichting Platform Oekraïne in Roermond wordt gebracht. Wil je ook kleding voor Oekraïne doneren, dan kan je daar terecht! Ook medische hulpmiddelen zijn welkom bij deze stichting.

Bekijk hier het hele gesprek met Vera:

Chauffeurs in nood

Ook Aschwin komt in actie. Hij zet zich namens Stichting Chauffeursnieuws Transport Effect in voor de duizenden Oekraïense chauffeurs in Nederland die hulp nodig hebben. Naar schatting zijn het er in totaal zo'n tienduizend. Zij kunnen nergens heen, omdat zij niet meer bij hun geld kunnen. De stichting gaat naar hen op zoek om hulp te bieden. Doneren voor die actie kan hier.

Aschwin vertelt meer over zijn actie:

Onderdak voor vluchtelingen

Ook Jennifer zet zich in voor Oekraïne en dan specifiek voor de mensen die vanuit het land naar Nederland zijn gevlucht. Dankzij het initiatief 'Room For Ukraine' koppelt zij Oekraïners zonder onderdak aan mensen die ruimte voor hen over hebben. Mocht je zelf ook nog ruimte over hebben voor een Oekraïense vluchteling, dan kan je je aanmelden bij Room for Ukraine.

Jennifer vertelt hoe jij bij deze actie kan helpen:

Naast deze acties zijn er uiteraard nog veel meer initiatieven die je kan steunen. Ga dus vooral op zoek naar een manier waarop jij graag Oekraïners wil ondersteunen! Daarnaast kan je natuurlijk ook doneren aan Giro 555.

Ster advertentie
Ster advertentie