Rock Werchter

Eerste namen Rock Werchter 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste namen Rock Werchter 2012

Het Belgische festival Rock Werchter heeft de eerste twee acts voor de komende editie binnengehaald.

Het is nog onduidelijk waar Rock Werchter komend jaar gaat plaatsvinden. Het festival kan wel alvast vertellen welke twee acts er zeker bij zijn in de zomer van 2012.

Red Hot Chili Peppers en Justice bevestigd

Op de site www.rockwerchter.be zijn twee video’s geplaatst, waarmee het festival laat weten dat de Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers en het Franse electro-duo Justice zijn bevestigd.

Rock Werchter 2012

Het vierdaagse festival wordt elk jaar rond het eerst weekend van juli gepland. In 2012 is dat van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli. Justice staat geprogrammeerd op de eerste dag. Red Hot Chili Peppers is een van de laatste op het programma, de band staat er op zondag 1 juli 2012. De kaartverkoop van Rock Werchter begint al vroeg. Nog dit jaar, op zaterdag 3 december 2011, gaan de kaarten in de verkoop.

Geruchten over Metallica als headliner

Naast de twee officieel bevestigde namen, wordt er nog een andere naam genoemd. Rockblog.nl meldt dat het uit betrouwbare bronnen heeft gehoord dat Metallica de grote headliner van het festival wordt in 2012.

Werchter weg uit Rock Werchter?

Rock Werchter vindt ook al jaren traditiegetrouw plaats in het gelijknamige dorpje in de Belgische gemeente Rotselaar. Toch kan daar komend jaar zo maar eens verandering in komen. De organisatie is nog in overleg met het dropje Werchter over de mogelijkheden om het festival uit te breiden van twee naar vier podia. Als dat niet lukt op de huidige locatie, dan overweegt de organisatie om het festival te verhuizen naar een nieuwe plek, buiten Werchter.

Red Hot Chili Peppers in Goffertpark Nijmegen

De Amerikaanse rockers komen net voor het optreden op het Belgische festival eerst nog naar Nederland. Op 28 juli geeft Red Hot Chili Peppers een 3FM Presentsconcert in het Goffertpark in Nijmegen.

>> Meer over de eventuele nieuwe locatie van Rock Werchter

>> Meer over 3FM Presents RHCP in Goffertpark

Ster advertentie
Ster advertentie