Rock Werchter

Festivalkunst: de zeecontainers van North West Walls

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Festivalkunst: de zeecontainers van North West Walls

De North West Walls zijn sinds 2014 een onderdeel van Rock Werchter. Deze plek op het terrein staat bekend om het lekkere eten, maar vooral om de enorme container-kunstwerken die er staan. Wat is het verhaal achter die dingen?

Year round

De stapels containers blijven het hele jaar door staan in het park, en de kunstwerken die erop geschilderd zijn kun je dus ook ver na Rock Werchter nog bewonderen. Een maandje voordat de nieuwe editie begint, worden ze gestript en mogen er nieuwe kunstwerken op gemaakt worden.

Altijd anders

Elk jaar zijn er nieuwe street artists die hun kunsten mogen vertonen. Zij worden geselecteerd door Rock Werchter en komen uit alle hoeken van de wereld. Dit jaar is de eer aan Frankrijk, Argentinië, Rusland, België, Nederland en Canada.

Thematiek

De kunst van Miss Me is nogal direct: (half-)naakte vrouwen die beschilderd zijn met teksten als 'Stop blaming women for the behavior of men'. Ze raakte geïnspireerd om met street art te werken toen een halfnaakte foto van haar offline werd gehaald door Instagram.

"That pissed me off, so I drew myself like that and I hung it in the streets of Montreal. Then I realized that people reacted to it, so I continued doing it. It's important to me that people know that a woman put this on the walls, and not a man. That's why I chose this name."

Benieuwd naar meer verhalen achter alle kunst? Je vindt hier tekst en uitleg.

Ster advertentie
Ster advertentie