Rock Werchter

Triggerfinger wil Werchter-optreden verplaatsen vanwege WK

  1. Nieuwschevron right
  2. Triggerfinger wil Werchter-optreden verplaatsen vanwege WK

Rock Werchter zendt zaterdag toch de kwartfinale tussen België en Argentinië uit. Triggerfinger is niet zo blij, want die wedstrijd is tegelijk met hun optreden.

De kwartfinale tussen België en Argentinië wordt zaterdag 5 juli om 18:00 uur uitgezonden op grote schermen. Dat is dus goed nieuws voor o.a. de Belgen die deze belangrijke wedstrijd van hun Rode Duivels niet willen missen, maar niet alle Belgen zijn hier blij mee.

Wedstrijd Rode Duivels tegelijk met Triggerfinger

De programmering van het festival wordt namelijk niet aangepast en de wedstrijd van het Belgische team valt precies tijdens het optreden van Triggerfinger. "Dat is wel degelijk een probleem", vertelde Eric Didden, manager van het Belgische trio, woensdag 2 juli tegen De Morgen. Hij is bang dat de band voor een halfleeg veld komt te spelen, omdat iedereen de wedstrijd wil kijken.

Manager broedt op oplossing

Didden denk nog na over een oplossing. "Later op de dag spreek ik met de organisatie van Rock Werchter, om een tegenvoorstel te doen. Er zal waarschijnlijk wel enige weerstand zijn, maar ik geloof dat we er samen een veel groter feest van kunnen maken."

Het rocktrio vindt het zelf niet zo erg om de wedstrijd te moeten missen. De drie heren hebben niet zo veel om voetbal aldus hun manager. Triggerfinger-bassist Paul Van Bruystegem, a.k.a Monsieur Paul: "Ik zal er mijn slaap niet om laten, maar het is wel jammer dat Triggerfinger-fans moeten kiezen tussen ons concert of de Rode Duivels."

Ster advertentie
Ster advertentie