Rock Werchter

Belgisch goud voor Triggerfinger

  1. Nieuwschevron right
  2. Belgisch goud voor Triggerfinger

By Absence Of The Sun van Triggerfinger werd in België beloond met een gouden plaat, die ze op Rock Werchter in ontvangst namen.

Met meer dan 10.000 verkochte exemplaren scoor je in België goud en dat is dan ook waarmee Triggerfinger werd beloond tijdens Rock Werchter. In de mediacompound achter het hoofdpodium stiefelden de best dressed men van het festival binnen en namen ze hun trofeeën in ontvangst.

Triggerfinger op Rock Werchter

Voorafgaand aan hun vierde optreden ooit op het hoofdpodium van Rock Werchter was er veel commotie geweest rondom het optreden van de band. Hun optreden stond ingepland tijdens de wedstrijd van het Belgisch nationale elftal tegen Argentinië en volgens diverse media zou er vanuit de band een verzoek zijn geweest om het optreden te verplaatsen. Daar bleek volgens een Facebookpost van de band echter niet al teveel van waar:

Uiteindelijk werd er gewoon opgetreden en gespeeld als duivels. Ze hielden wel de fans tevreden die toch wilden weten wat er in de wedstrijd gebeurde, door pin-up girls met scoreborden rond te laten lopen met de tussenstand erop.

Backstage bij 3FM op Werchter

Was je Triggerfinger backstage tegengekomen, dan zou je denken dat België wél van Argentinië had gewonnen. De uitzinnige vreugde die van Mario, Ruben en Paul afspatte namen ze ook mee de studio in, inclusief prosecco en een handige geluidjes app.

En wist je al dat Mario een tweezak is?

Ster advertentie
Ster advertentie