Rock Werchter

Wat vinden Belgen nou echt van de Nederlandse festivalbezoeker?

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat vinden Belgen nou echt van de Nederlandse festivalbezoeker?

3FM is op Rock Werchter dus dat betekent dat we in... BELGIË ZIJN! Een mooi moment voor ons Hollanders voor een stukje zelfreflectie. Want wat zouden Belgische festivalbezoekers willen veranderen aan de Nederlandse variant?

Amber (22) en Evelyn (21)

"Wat we willen veranderen aan Nederlandse festivalbezoekers? Dat ze minder groot zijn... Als je achter ze staat zie je echt he-le-maal niks haha." Maar er is ook een pluspunt volgens de meiden. Nederlanders zijn altijd op zoek naar gezelligheid en gaan veel sneller en makkelijker met elkaar om. "Een Belg zal niet zo snel bij iemand anders gaan zitten op de festivalcamping om een praatje te maken."

Kevin (24)

Als Kevin één ding zou mogen veranderen dan is het dat Nederlanders alleen maar Belgisch bier drinken. Verschil is er verder eigenlijk niet. Wellicht in de mentaliteit, maar dat heeft gewoon te maken met waar je vandaan komt. Kevin vindt dat er een groter verschil zit tussen de Vlaming en de Waal. Daarom noemt hij zichzelf een Vlaamse nationalist.

Charlotte (23)

Nederlanders mogen volgens Charlotte minder gierig zijn. "Vooral als je friet bij ze gaat eten, zullen ze altijd net iets te weinig in het bakje doen. Bijna helemaal afgemeten, terwijl een Belg het helemaal vol zou doen. Zoals het hoort haha!"

Chloe (18) & Jannes (18)

"Nederlanders mogen echt wat minder luidruchtig zijn. Waarom moet het altijd zo hard?" Goeie vraag... En het Nederlandse publiek is volgens de twee een stuk kritischer op artiesten en optredens.

Maar gelukkig zijn er ook een aantal Belgen die helemaal NIKS aan de Nederlandse festivalbezoeker zouden willen veranderen.

Violetta (19)

"Het liefst verander ik niks aan jullie! Nederlanders zijn namelijk veel fijner. Ze zijn altijd veel meer open. En daarom kun je een gezellig praatje met ze maken. Belgen zijn vaak onaardig... Als je ze een duwtje geeft, dan duwen ze je gelijk terug."

Beau (22) & Ellen (22) & Anton (21)

Waarin Nederlanders moeten veranderen? "Ze moeten niks veranderen, want ik vind Nederlanders top." Het verschil met Nederlanders is dat ze wat luidruchtiger zijn en Belgen wat meer ingetogen. "Belgen zouden ook wat drukker mogen zijn en de gezelligheid opzoeken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maakt niet uit van waar ze komen."

Ster advertentie
Ster advertentie