Rock Werchter

King Princess brengt welkome coolness naar Rock Werchter

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. King Princess brengt welkome coolness naar Rock Werchter

Dit is de enige show van King Princess in de buurt van Nederland dit jaar (tot nu toe), dus rondom de 3FM Live List moest er natuurlijk even gekeken worden! Wat blijkt? Die vierde plek in de lijst blijkt nog steeds dik terecht.

Mikaela, aangenaam

Voor wie haar nog niet kent: dit is King Princess in een notendop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terug naar Rock Werchter

King Princess is er klaar voor op zaterdagmiddag in de Klub C-tent! "Woah, this venue is huuuuge! It's my last show in Europe for now so let's go hard, okay?"

De outfit? Simpel. Een sportbeha, sneakers, cargobroek en als detail een panter-onderbroek die er net bovenuit piept. Als ze haar gitaar omhangt zit er een band omheen die lijkt op een sash uit Amerikaanse schoonheidswedstrijden. Lekker kitsch!

'Do you want pussy?'

Er is aan het begin van de set wat moeite met het geluid, maar dat wordt snel rechtgetrokken. Aan haar vocalen en stijltje ligt het in ieder geval niet: ze wandelt effortlessly cool het podium over en bespeelt het publiek op de juiste momenten. Voordat ze 'Pussy Is God' instart kirt ze naar de tent "Do you know the song about pussy? Do you want the song about pussy? Oh, I'll give it to you...", waarna natuurlijk gejoel volgt.Foto's: Ben Houdijk

1950

Mikaela speelt een set vol nieuwe muziek van haar nog-te-releasen debuutalbum, maar ook 'Talia', 'Upper West Side' en haar nieuwste nummer samen met Mark Ronson ('Pieces Of Us') komt voorbij. Een van de kopstukken in haar show blijft natuurlijk '1950', het liedje dat haar op de kaart zette.

Alle bordjes de lucht in

De eerste paar rijen ontvangen regelmatig wat oogcontact en persoonlijke momentjes, onder andere door de kenmerkende Rock Werchter-bordjes die ieder jaar worden uitgedeeld. Er vliegen er zoveel de lucht in dat ze er een momentje voor pakt middenin de set: "I love these signs, where'd you get them? Did you make them? Mmmm, crafty." Een kleine selectie vanaf de eerste rij!In een warme tent op een warme dag is King Princess zéker cool genoeg om iedereen geboeid te laten kijken. Plak er nog maar een Europese tour aan vast, dan doen we het in Nederland graag nog een keertje over.

Ster advertentie
Ster advertentie