Rock Werchter

De allerbeste hittetips voor Rock Werchter (en het leven)

  1. Nieuwschevron right
  2. De allerbeste hittetips voor Rock Werchter (en het leven)

Ga je aankomend weekend toevallig naar Rock Werchter of een ander festival? Dan is deze lijst voor jou! Het wordt namelijk weer pittig warm in Werchter. Vooral op zaterdag, waar de thermometer zo'n 34 graden aan gaat tikken. Hier een aantal tips om dit weekend heelhuids door te komen!

1. Lekker mixen!

Neem geen bier of frisdrank mee naar de camping, het wordt toch warm en goor. Neem wat puurs mee en scoor je frisdrankje of sappie vers op het festivalterrein of in de campingwinkel. Vers is koud en koud is goed bij temperaturen als deze. Pas alleen op dat je op het festivalterrein niet gepakt wordt met je zogenaamde bekertje w(odka)ater...

2. Hydrateren kun je leren

Als je dan toch aan de alcoholische versnaperingen gaat, drink dan ook alsjeblieft genoeg water! Het is bloedje heet dus er ligt een dunne lijn tussen gewoon gezellig aangeschoten zijn en een zonnesteek of uitdroging. En niemand wil natuurlijk zeggen dat ze de headliner op dag één al hebben gemist omdat ze aan het infuus bij de EHBO lagen. Zorg een beetje voor jezelf en de mensen met wie je bent!

3. Hoe staat je petje?

Wil je helemaal niet in de buurt komen van een zonnesteek of blaren op je neus? Draag een petje. Een hoedje. Een muts. Whatever you want! Het is helemaal hip en leuk en Rock Werchter heeft vast een leuke festival-variant voor je in de aanbieding!

4. Omarm je zweet

Zweet is je eigen airco. Het koelt af. En laat het zweet vooral zitten, want als je het afveegt breng je dat hele systeem in de war. Vind je zweten vies? Als je gezond en goed eet en drinkt, stinkt zweet nauwelijks. Enne... Vergeet niet dat iedereen zweet, hè. Alles stinkt, zeker op dag vier.

5. Think cool!

Het hele mind over body-idee werkt! Dus pak een boek over de beklimming van de Mount Everest, boek een boottocht over de poolkappen en kijk rustig nog een keer Ice Age of March of the Penguins, want je krijg het er écht minder warm van.

Hitteplan van Rock Werchter

Een flink aantal van deze dingen worden ook al gefaciliteerd door Rock Werchter zelf. Zij rollen een eigen hitteplan uit waarbij er gratis water wordt uitgedeeld (en je ook je eigen drinkfles mee mag nemen om bij te vullen bij het sanitair) en er extra vernevel-punten komen, waar je even lekker af kunt koelen.

Daarnaast gaan er zonnebrand-smeerders het terrein op en worden tenten The Barn en Klub C extra goed gekoeld. Kom maar door met dat festival!

Ster advertentie
Ster advertentie