Rock Werchter

Hoe ziet een WK eruit vanaf een festival?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ziet een WK eruit vanaf een festival?

De "Oooehs" en "Aaaaahs" waren op Rock Werchter niet alleen voor de muziek, maar ook voor de match van België tegen de Argentijnen.

Het is het weekend van de waarheid voor de Lage Landen en daar wordt op Rock Werchter groots aandacht aan besteed. Het festival ruimt plek in voor de fanatieke voetbalfans die hun Rode Duivels willen zien winnen van de Argentijnse equipe van Lionel Messi vanaf 18:00 uur.

Barend keek mee in KluB C tijdens #BELARG:

Voetbal op Rock Werchter

De Nederlandse bezoekers van het festival (en dat zijn er nogal wat: 25% van de bezoekers is van Duihuitsen bloeeeed), kunnen ook hun lol op, want ook zij kunnen hun team naar de overwinning schreeuwen. Niet te hard, want dan is Pearl Jam niet meer te horen. Zij spelen tijdens Nederland - Costa Rica op het hoofdpodium.

Hoe ziet een WK eruit vanaf een festival?

Dat de Belgen fier zijn op hun team blijkt wel als je een rondje loopt over het festivalterrein. Schmink is geen overbodige luxe en veel bezoekers zijn iets verder gegaan dan dat. Ook de Nederlandse bezoekers hebben hun best gedaan en lopen er oer-Hollands bij.

We laten de verschillende levels van voetbalfanatisme aan je zien:

1. De bescheiden Belg

Nog wat onwenning rondom de Rode Koorts, dus een bescheiden vlaggetje. Meer niet.

2. De minder bescheiden Belg

Geen schroom, fuck bescheidenheid, vol plamuren die hap.

3. De hardcore facepainter

Dit is de variant voor de man zonder een al te gevoelige huid, waar David Puddy uit Seinfeld nog een puntje aan kan zuigen.

4. De Nostalgische Hollander

De 'Vroeger was alles beter' fan. Water was zuiverder, bier smaakte naar hop en mout en muziek werd nog akoestisch gemaakt. Oh ja, Oranje won nog weleens een voetbaltoernooi.

5. De vroege pieker

Net iets te snel genieten, net iets teveel genieten en daarna niet meer te genieten.

6. De 'Oh-wordt-er-gevoetbald-dan?' fan

Tuurlijk, er schoppen ergens in de bloedhitte, aan de andere kant van de wereld, 22 spelers tegen een bal, maar mijn vriend heeft een pukkel op zijn been en die moet ook weggewerkt worden! Voetbal? I don't give a shit.

7. De haarververs

Na twee dagen festival kan hunkert je haar toch al naar shampoo en schoon water, dus dan maakt het ook niet meer uit of je er nog een spuitbus verf injakkert of niet.

8. De twijfelaar

Uit onzekerheid of gewoon uit angst voor de reactie van een verliezend land, kiezen sommige fans ervoor om van twee walletjes te eten.

9. Really? Morphsuits...?

Je bent met z'n drieën, je vlag bestaat uit drie kleuren. Dan moet je wel, toch? Warmte en slecht zicht is ondergeschikt aan het BRIL-JAN-TE idee om een full force bodystocking over je hoofd heen te trekken.

De lijst wordt gaandeweg de avond nog uitgebreid.

Ster advertentie
Ster advertentie