Rock Werchter

Marlon: "Rock Werchter heeft voor altijd een plekje in mijn hart!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Marlon: "Rock Werchter heeft voor altijd een plekje in mijn hart!"

Marlon Schipper ging met elf vrienden voor de vijfde keer naar Rock Werchter. Met een big smile schreef ze voor 3FM.nl een verslag.

DAG 1

Het is 4 uur. Goedemorgen lieve vriendjes, op naar Werchter! De regen laat zijn eerste sporen zien en we staan een uur in de file voor we bij de camping aankomen. Maar binnen no-time zitten we aan ons eerste biertje, nadat ons kamp is opgebouwd. De pret kan beginnen met een broodje bij ons vaste kraampje en daarna door de detectiepoortjes.

Eerste biertje

"Huh, hallo mam!"

Onder het genot van de Kaiser Chiefs gaan we op weg naar onze vaste spot bij de mainstage, zeil op de grond en genieten. Al heel snel worden de rollen omgedraaid en hebben we het zeil boven ons hoofd, ja regen dus. Gezellig is het zeker en Jake Bugg zorgt voor erg fijne muziek. Zeil weg en mensen weer zichtbaar. Huh Marlon, ben jij dat? Ik niet, maar het was mijn "moeder" die plots ook op het festival was.

Hey mam!

Film en Flume

Gu?tterdammerung, het zegt je vast niets. Het is iets nieuws: een film, begeleid door muziek. Een hoog hardrock-gehalte met een hele fijne stem en gitaren zorgen ervoor dat je de clue niet per se snapt, maar wel geniet. Honderd meter verderop proppen Wouter en ik ons na de film in een bomvolle tent om de handjes in de lucht te gooien op de muziek van Flume.

Paul Mc Kaartnie

Rob en Suzanne zitten met de volgende kwestie: Welke Beatle kaart niet? Shit, geen potje kaarten dus vandaag, tijd voor het optreden van, je raadt het al: Paul Mc Cartney! Heerlijk meezingen met The Beatles en een man die zichtbaar nog steeds geniet van optreden.

Years & Ears

Door naar Years & Years, vorig jaar zweepten ze al een hele hele tent op, ook al was het geluid en de zang minder. Op alle vlakken maken ze het dit jaar helemaal goed. Fantastische en energieke show, waarbij ik heerlijk sta te dansen en te zingen. Afsluiter van dag 1 was Disclosure, die om mijn laatste energie vraagt. Wat een geslaagde dag, op naar morgen.

Proost!

DAG 2

Nog een dag met regen?! In mijn vijf jaar Werchter misschien twee keer een bui gehad, maar nu hoort de poncho voor het eerst bij mijn daily essentials. Vanuit onze vaste basis, Camping C7, lopen we langs een prachtige route naar het festivalterrein met kriekbiertjes op de helft van de route. Het perfecte begin van de dag!

Drek en poncho's

De Belgen van Black Box Revelation zijn voor mij het begin van de dag en geven een knallende show. De regen stopt niet, dus genieten we van Trixie Whitley in de drek en gehuld in een poncho. Dit jaar geen Robert Plant, maar lekker fan girlen bij The 1975. De wijn komt tevoorschijn bij Matty en het is fijn de mannen te horen na het uitbrengen van hun nieuwe album. Terug bij onze vast spot kom ik erachter dat mijn vrienden maar al te goed weten wat ik zoek in een man. "James Bay/Gay" komt langs en direct word ik gekoppeld. Wat trouwens een goed gesprek over muziek oplevert.

Rammen

Door naar iets waar ik drie jaar terug enorm van heb staan genieten, Rammstein! Weer een verbluffende en uitmuntende show met goede gitaren en vuur! Met dit knallende einde gaan we op naar morgen.

Kensington (Foto: Ben Houdijk)

DAG 3

Op de zaterdag van Werchter staat al maanden één naam groot in mijn agenda: Kensington. Ja mijn moaties van Kensington komen naar Werchter. Dit betekent een zenuwachtige en snelle wandeling naar het terrein. Haasten naar het voorste vak, waarbij opnieuw de poncho moet worden gebruikt. Vanaf het moment dat de eerste klanken klinken, begint de zon letterlijk en figuurlijk te schijnen. Nee 'Done With It' ben ik nog lang niet met deze band, betoveren doen ze nog steeds en zelf staan ze zichtbaar te genieten.

Dé ontdekking van Rock Werchter 2016

Alle spanning is ondertussen weg, mede door Glenn Hansard, die zorgt voor een rustmoment en is dé ontdekking van Rock Werchter 2016. Deze man mixt country met gitaarliedjes en raakt je met elke noot. Ook speelt Chad Smith in volle glorie nog een paar noten mee.

Terug naar ons zeil, want de Rock Werchter zoals ik hem al jaren ken, is terug. Met een biertje in de hand, liggend op een zeil en Two Door Cinema Club, die ons voorziet van passende muziek, perfect!

Voorprogramma Tame Impala: Goose en de Peppers

Goose - meer bekendheid in Nederland graag- en het begin van de Red Hot Chili Peppers zijn voor mij het voorprogramma van Tame Impala, die mannen weten het perfecte uit de tent te halen. Prachtige nummers met een lichtshow die je deel van het optreden laat uitmaken.

Hoogtepunt

Dacht je dat mijn hoogtepunt van de dag al is geweest? Dan heb je het mis. Editors, een band die bij mij gekoppeld is aan Wendy en Werchter. Schouder aan schouder staan we op onze zandverhoging. We zingen luid mee en genieten intens van ons 5-jarig jubileum door diep in de ogen van Tom Smith te kijken. Perfect, ja dit was meer dan perfect!

De terugweg lopen er twaalf gangmakers in een stoet terug, luidkeels komen alle 80s- en 90s-hits langs en bij de tent proosten we (opnieuw) met een kriekje op deze geslaagde editie.

Zwijmelen bij Editors

DAG 4

Ha! Weer meer zon. Zou de zondag dan zijn naam eer aan doen? James Bay gaat daarbij helpen. Vorig jaar bleek de tent te klein, dus dit jaar staat de man te shinen op de mainstage. Aan gitaarsolo’s geen gebrek, wat voor mij de man zo bijzonder maakt. Cecile op mijn nek en heerlijk genieten.

Daarna is het tijd voor een biertje met Iggy Pop en op naar Foals, die het ene na het andere moment hun aanstekelijke nummers ten gehore brengen. En weer loop ik snel door naar het voorste vak, want tijd voor twee fijne mannen: The Last Shadow Puppets laten meer dan goed horen hoe prachtig een chemische reactie moet klinken. Pure sex, niets meer, niets minder!

Macklemore en Ryan Lewis pakken het anders aan: Mackemore solliciteert voor president en iedereen stemt voor. Ook hebben ze een strip ter ondersteuning van hun grootste hit.

Macklemore strip

De tijd vloog voorbij, want het is alweer tijd voor de laatste act: Florence weet met haar Machine de betoverende slotakkoorden te geven. Het einde knalt niet, maar gelukkig is daar nog het vuurwerk om de boel af te sluiten.

Tijd voor de de pyromanen van de groep: op zoek naar papier, zeil en alles wat fikt. Na vele pogingen gaan we dansend en grappend op weg naar het laatste nachtje in de tent. Dag festivalterrein, tot volgend jaar!

DAG 5

Wakker worden met opruimende mensen om je heen. Iedereen is druk met het inpakken en bij elkaar rapen van zijn spullen. Wij niet, wij nemen rustig de tijd voor onze koffie, eitjes, knakworst en soep. Waarna het wél tijd is om de boel bij elkaar te pakken en traditiegetrouw als laastst van de camping te lopen. Op naar Bornerbroek, waar we afsluiten en proosten op een meer dan geslaagd weekend!

Met mijn gedachten nog bij Werchter en een big smile schrijf ik dit verslag. Ultiem gelukkig ben ik met deze lieve mensen, die het weekend zo prachtig hebben gemaakt. Ook veel dank aan Rock Werchter, die mijn favoriete artiesten boekten. Rock Werchter, voor altijd een plekje in mijn hart!

Marlon - Op stap met Wendy, Suzanne, Cecile, Kim, Wouter, Chiel, Maartje, Wouter, Bram, Rob, Rene?!

3FM op Rock Werchter 2016

3FM was zaterdag 2 en zondag 3 juli ook op het festival in Werchter. Check hier foto's, video's en audiofragmenten.

Ster advertentie
Ster advertentie