Rock Werchter

Quootjes van de artiesten

  1. Nieuwschevron right
  2. Quootjes van de artiesten
Je komt ze overal tegen op RW; de festivalblaadjes van Humo met daarin tal van interviews met optredende artiesten. De leukste quootjes hebben we hier voor je op een rijtje gezet.Festivalblaadjes dienen niet alleen als ondergrond om op te liggen in het zonnetje. Nee, soms staan er best nog interessante dingen in! We hebben de leukste quootjes uit het Humo-festivalblaadje voor je op een rijtje gezet:

James Murphy (LCD Soundsystem) vertelt waaom een van de nummers op zijn nieuwe plaat 'Drunk Girls' heet: "Het slaat op de mensen met wie we aan de nieuwe plaat werkten. In het huis waar we de plaat opnamen hadden we een lesbische- Hawaiaans-Japanse kokkin die ons steenvast haar 'girls' noemde."

Beth Ditto (Gossip) nam haar vierde studio-album op met de bekende producer Rick Rubin, die achteraf verklaarde nauwelijks nog naar andere groepen te luisteren. Ditto: "Zo maf, maar weet je wat pas echt geschift was? Dat je nergens in Malibu een donut kunt scoren. Ik zweer het: ze zijn daar zo gefocust op gezondheid dat je een klap voor je bek krijgt als je er een donut wilt importeren."

Florence Welch (Florence + Machine) moet nog even wennen aan haar bekendheid: "Ik stond laatst halfnaakt in een pashokje bij Topshop toen 'Rabbit Heart' opeens keihard door de winkel schalde. Ik wist niet waar ik het zoeken moest." Wat er is veranderd in haar leven sinds ze succes heeft? "Ik drink een stuk minder!"

Pink is natuurlijk altijd goed voor een paar pittige uitspraken, bijvoorbeeld over haar hypochondrie: "Ik ben dankbaar voor elke ochtend dat ik wakker wordt en nog in leven ben. Ik controleer mijn polsslag drie keer per dag." Even verderop in het interview gaat het over haar moeder die ze in het nummer 'My Vietnam' een halve zool noemt: "Ik veeg de stront in mijn leven niet onder de mat, anders komt die achteraf toch weer terug in je gezicht gevlogen. We staan inmiddels quite omdat zij genante verhalen over mij heeft verteld in de national Enquirer."

Katie White (The Ting Tings) verteld over haar laatste blunder: "Op de afterparty van de MTV Music Video Awards fluisterde onze manager mij in het oor dat rapper Lil Wayne achter mij stond. ik was in een sociale bui, dus draaiede me om en zag een zwarte dude, behangen met goud, en zei: 'Dag Lil Wayne, ik ben Jules van The Ting Tings. Aangenaam! Maar dat bleek dus de bodyguard te zijn en Lil Wayne zat naast hem."

Josh Homme (Them Crooked Vultures): Dave (Grohl) en ik zijn dol op scrabble. Bijvoorbeeld: quaaludeverslavingsverschijnselen. Drieëndertigletterwoord, makker!"



Ster advertentie
Ster advertentie