Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Het verhaal achter dit dwarsliggende korfbalveld

foto: Omroep Brabant
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter dit dwarsliggende korfbalveld

In Oss ligt er opeens een korfbalveld dwars over een voetbalveld, alleen zijn buurtbewoners helemaal niet blij met deze toevoeging. Rob en Wijnand praten met een van de buurtbewoners tijdens de ochtendshow.

Dwarsliggers

Bij Omroep Brabant is er een artikel verschenen waarin staat dat er een korfbalveld dwars over een voetbalveld is geplaatst. Dit is nogal apart, aangezien er naast het voormalige voetbalveld meer dan genoeg ruimte was om een korfbalveld te plaatsten. Rob en Wijnand hebben het er met een buurtbewoner over gehad, die tegenover het veld woont.

De gemeente geeft aan dat het een fout is geweest vanuit hen. Twee kinderen hadden de burgemeester gemaild met het idee voor een korfbalveld. Uiteindelijk moest de initiatiefnemer (de ouders van de kinderen) het idee met de buurt bespreken, maar dit is nooit gebeurd. De initiatiefnemer vond dat dit de verantwoordelijkheid is van de gemeente. De buurtbewoners zijn overigens niet tegen het korfbalveld, maar ze willen wel het voetbalveld terug.

Update: 01-03-2023

Gemeente Oss heeft inmiddels erkend dat het toch niet zo'n goed idee was om het korfbalveld dwars door een voetbalveld te leggen. De gemeente gaat het vers aangelegde korfbalveld verplaatsen.

"Inmiddels is het plan aangepast. Het nieuwe kortbalveld wordt nu naast het voetbalveld aangelegd. Dat voetbalveld blijft op de huidige plaats liggen. Allebei de velden worden van kunstgras," zo laat de gemeente weten.

foto: Omroep Brabant

Het Korfbalveld in kwestie...

Ster advertentie
Ster advertentie