Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Scammers gebruiken 3FM-dj Wijnand om luisteraars geld af te troggelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Scammers gebruiken 3FM-dj Wijnand om luisteraars geld af te troggelen

3FM-dj Wijnand Speelman van Rob & Wijnand en de Ochtendshow kreeg de schrik van zijn leven. Op social media is een account gemaakt onder zijn naam, die luisteraars benadert om ze geld af te troggelen. Met de tekst: je hebt een actie gewonnen, laat nu hier je gegevens achter en win.

Fake

Wijnand was zich van geen kwaad bewust. Überhaupt zou hij nooit zo luisteraars benaderen. Wijnand: "Ik kreeg allemaal berichten van luisteraars met 'hé, er doet iemand zich voor alsof hij jou is op Facebook en ze luizen mensen in een nep-winactie'. Het profiel zag er echt uit. Ik kreeg ook een bericht van een luisteraar die erin is getrapt. Ze heeft al haar gegevens ingevuld en is opgelicht."

Uiteindelijk belde Wijnand met luisteraar Minke: "Ik dacht mee te doen met een actie over Televizier. Jij stuurde een bericht hierover op Facebook. Ik moest een account aanmaken en mijn creditcardgegevens achterlaten. Deze week zijn op mijn creditcards bedragen afgeschreven. Ik ben er in mijn naïviteit ingeluist."

Bekijk het hele fragment hieronder.

Video niet beschikbaar

Dit ben jij toch niet?

"Iemand doet zich op deze manier voor. Ze proberen te vissen, echt een hele smerige manier van oplichten," aldus Wijnand. Het fake-profiel van Wijnand is uiteindelijk verwijderd. "Ik vind het heel spijtig dat ze je te grazen hebben genomen. Het gaat om meer dan 150 euro." Laat ook dit weer een reality check zijn om dit soort berichten altijd goed te checken.

Ster advertentie
Ster advertentie