Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Rob & Wijnand bellen met Lucas Hamming over Judas-rol in 'Jesus Christ Superstar'

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob & Wijnand bellen met Lucas Hamming over Judas-rol in 'Jesus Christ Superstar'

Vanochtend belde Rob & Wijnand met één van hun goede vrienden van de show, namelijk singer-songwriter Lucas Hamming! In het gesprek praten ze met de singer-songwriter en acteur over zijn nieuwe rol als Judas in de opkomende musical Jesus Christ Superstar.

Rol overgenomen

In eerste instantie was het de bedoeling dat musicalster Freek Bartels de rol van Judas op zich zou nemen, maar vanwege burn-outklachten is hij ermee gestopt. Vorige week woensdag werd Lucas benaderd met de vraag of hij een auditie-tape kon opnemen. Drie dagen later kreeg hij te horen dat hij die maandag daarop moest beginnen. Op de vraag of hij wel tijd had om na te denken zei hij: "Gelukkig als ADHD'er heb ik niet zoveel nadenk-tijd nodig. Dan is het gewoon eerste impuls: ja of nee. In dit geval was dat ja".

Niet de eerste keer als Judas

In 2019 speelde Lucas samen met 3FM-dj Wijnand Speelman in The Passion. Wijnand kreeg de rol van een discipel, maar Lucas mocht Judas spelen. De singer-songwriter denkt dat dit feit deels heeft geholpen met het krijgen van de rol. Maar vooral het feit dat ze een rocker nodig hebben voor de rock-opera!

Kort dag

De musical Jesus Christ Superstar gaat 21 januari 2024 in premiere. Gaat het hem ook lukken om alles voor die tijd te kennen? Lucas denkt van wel! De enige achterstand die hij heeft is dat hij nog acht nummers in zijn hoofd moet stampen.

Bekijk het hele interview hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie