Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Rob & Wijnand en de Ochtendshow bellen met Caroline van der Plas over nieuwe documentaire

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob & Wijnand en de Ochtendshow bellen met Caroline van der Plas over nieuwe documentaire

Na de historische overwinning van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen kwam journalist Jaïr Ferwerda op het idee om een documentaire te maken over Caroline van der Plas. De documentaire is vanaf vandaag te bekijken op Videoland. Vanochtend belde 3FM-dj Wijnand Speelman met Caroline om te praten over de documentaire.

Documentaire

Het was de zomer van 2023 toen de BoerBurgerBeweging (BBB) werd benaderd door journalist Jaïr Ferwerda met de vraag of hij een documentaire over partijleider Caroline van der Plas en de partij mocht maken. Het originele idee was om te beginnen met filmen wanneer de Tweede Kamer weer bijeenkwam. Maar toen het kabinet viel, besloten de makers eerder te gaan filmen. Van september tot en met november 2023 werd Caroline uiteindelijk intensief gevolgd.

Belangrijk om te delen

Caroline werd niet alleen gevolgd in Den Haag, maar overal. Ook in Deventer, waar ze woont, volgden camera's haar privéleven. Op de vraag waarom ze instemde met alles wat gefilmd werd, gaf ze aan dat ze het belangrijk vond. "Politiek staat ver weg van mensen en dat is onze schuld als politici, omdat wij het tot iets abstracts maken. En ik wilde dit doen om ervoor te zorgen dat mensen zien dat politiek ook gewoon mensenwerk is. We zijn geen robots."

Geen spijt

Caroline heeft geen spijt van het feit dat ze alles heeft laten filmen. "Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar we hebben duidelijk afgesproken dat het zo zou zijn dat ik alles zou laten zien. Ook in slechte tijden heb ik mij aan die afspraak gehouden." De periode waarin Caroline werd gevolgd was uiteindelijk een emotioneel heftige periode. Een deel van haar privéleven waarin ze veel ellende heeft ervaren, werd weer opgerakeld.

Bekijk het hele interview hier

Ster advertentie
Ster advertentie