Rob & Wijnand en de Ochtendshow
AVROTROSKRO-NCRV

Lukt het Lideke om zoveel mogelijk in beeld te komen met Prinsjesdag?

foto: still uit het interview met De Telegraaf
  1. Nieuwschevron right
  2. Lukt het Lideke om zoveel mogelijk in beeld te komen met Prinsjesdag?

Het was weer Prinsjesdag. En deze derde dinsdag van september verloopt weer als vanouds: als een dag vol traditie. Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd naar de inhoud van het koffertje, maar Prinsjesdag zou Prinsjesdag niet zijn zonder de welbekende hoedjesparade. Én in het thema: 'Liever overdressed dan underdressed' is Lideke met een grote, gouden croissant op haar hoofd door Rob en Wijnand gestuurd naar Den Haag. En hoewel de aandacht vooral gevestigd was op protesterende boeren en het debuut van prinses Amalia, was het de opdracht voor Lideke om deze dag zoveel mogelijk in beeld te komen.

Hoe ging dat?

Hoewel het in het begin wennen was voor Lideke om dat ding op haar hoofd te zetten, verloopt de dag verder soepeltjes. Als ware oranjefan waant ze zich door de menigte op zoek naar camera's en microfoons. En de hamvraag is natuurlijk: is het gelukt? Noú zeker! Ze is onder andere op de achtergrond te zien bij WNL, de NOS en op de radio bij onze collega's van Radio 1. Dat is allemaal leuk en aardig, maar Lideke is natuurlijk geen figurant..

Ze moest en zou ergens aan het woord komen, en: missie geslaagd! De Telegraaf heeft zelfs een heel item gewijd aan Lideke die zich richting de voorkant van het hek van Paleis Soestdijk wurmt, waar de welbekende balkonscène plaatsvindt en prinses Amalia voor het eerst zal verschijnen. Als kers op de taart wordt Lideke als ware fashiondeskundige gevraagd haar mening te geven over de jurk van de prinses.

Check hier hoe dit eraan toeging:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over Rob & Wijnand en de Ochtendshow

3FM-dj's Rob Janssen en Wijnand Speelman geven elke dag de broodnodige sprong uit je bed met het laatste nieuws, een lekkere bak aan goeie muziek en natuurlijk altijd gezelligheid: iedere werkdag te horen op 3FM van 06:00 tot 09:30 uur. Volg ze op Instagram en TikTok.

foto: NPO 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie