Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Rob & Wijnand en de Ochtendshow bellen met Ruud Benard over nieuwe seizoen Big Brother

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob & Wijnand en de Ochtendshow bellen met Ruud Benard over nieuwe seizoen Big Brother

Het is alweer 25 jaar geleden dat het allereerste seizoen van Big Brother werd uitgezonden. Vanavond gaat het tiende seizoen van start. Daarom belden Rob en Wijnand vanochtend in de ochtendshow met een iconische deelnemer van het eerste seizoen: Ruud Benard!

Deelname van Ruud

In het gesprek met Rob en Wijnand vertelt Ruud Benard waarom hij besloot zichzelf op te geven voor het programma. "Er stond een oproep in de Volkskrant dat ze twaalf mensen zochten die zonder luxe konden leven. Ik had veel gereisd, dus ik dacht dat lukt mij wel."

Dat het een groot succes was geworden, wisten de deelnemers op het moment zelf niet. Het terugkeren naar huis verliep niet zonder horten of stoten. "Heel de wereld is veranderd, dus dat was best wel moeilijk."

Nieuwe seizoenen

Na het razende succes van het eerste seizoen volgden er velen. Op de vraag hoe Ruud zelf kijkt naar de nieuwere seizoenen van Big Brother, zegt hij stellig: "De eerste keer is het nieuw en vindt iedereen het mooi. Maar nu zijn het meer flauwe aftreksels. Het scoort niet meer. De mensen zijn het gewoon een beetje beu, ze hebben genoeg van dat soort programma's gezien."

Big Brother

In het programma worden een groep mensen opgesloten in een speciaal gebouwd huis voor enkele maanden. In het verblijf hebben de deelnemers weinig tot geen contact met de buitenwereld. Het allereerste seizoen van Big Brother was een razend succes. Met kijkcijfers die opliepen in de miljoenen, groeide het programma uiteindelijk uit tot een internationale hit.

Bekijk hieronder het hele interview.

Ster advertentie
Ster advertentie