Rob & Wijnand en de Ochtendshow
AVROTROSKRO-NCRV

Rob en Wijnand en de beste bushalte: dit zijn de genomineerden

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob en Wijnand en de beste bushalte: dit zijn de genomineerden

Bushaltes verdwijnen en de regio wordt minder bereikbaar, terwijl heel veel luisteraars nog elke ochtend op de bus staan te wachten. Daarom gingen Rob & Wijnand en de Ochtendshow opzoek naar de Beste Bushalte van Nederland! Dit zijn de genomineerden:

Bushalte 'de Wolput' in Vlijmen (Noord-Brabant)

“Het is zo'n bijzondere bushalte, het heeft iets mysterieus”, aldus luisteraar Rob. Het Ligt midden in Vlijmen en 's ochtends hangt de mist altijd tussen de bomen. Het voelde als een soort eigen eiland in het dorp tussen de bomen en het groen. Het is een rustig afgelegen ontmoetingsplaats om ergens heen te gaan. Deze bushalte is de perfecte plek om de dag rustig te beginnen maar ook te eindigen! Een bijzonder mooi stukje Vlijmen!!

foto: Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Bushalte 'Moekeshoes' in Westeremden (Groningen)

Deze bushalte is vernoemd naar de Moeder van luisteraar Yvonne. In het huis bij de bushalte is een groot gezin met 10 kinderen groot geworden. De bushalte werd jaren geleden verplaatst naar deze plek omdat hier wel mensen instappen. Na een aantal jaar was de halte aan vervanging toe en zo ook aan een nieuwe naam. De werkmannen die bezig waren om een nieuw bord te plaatsen vroegen aan de zwager van Yvonne hoe het hier heette? “Geen idee” zei haar zwager, “dit is gewoon Moekeshoes!” En de rest is geschiedenis!


foto: Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Een nog aan te leggen bushalte aan de Noordenveldweg in Donderen (Drenthe)

Kort voor alle commotie over het verdwijnen van alle bushaltes in Drenthe heeft luisteraar Marcel als gemeenteraadslid, met inwoners uit Donderen, zich hard gemaakt voor een halte in dit dorp (waar vroeger overigens wel een bus stopte). Met schriftelijke vragen, ludieke acties en wat gelobby.Inmiddels is er positief op gereageerd. En komt deze er binnenkort weer een bushalte in het dorp!!

foto: Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Ster advertentie
Ster advertentie