Podcasts

Wijnand gaat samen met hitproducers op zoek naar het geheim achter hun hits

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnand gaat samen met hitproducers op zoek naar het geheim achter hun hits

In Credits gaat 3FM-dj Wijnand Speelman in gesprek met producers van muziek. De artiesten van de dagelijkse muziek op de radio kennen we allemaal. Maar wie zijn eigenlijk de drijvende krachten achter deze artiesten? Wijnand zoekt het uit!

Nieuwe podcast

Wat maakt dat een nummer af is? En wanneer weet je dat je een parel in handen hebt? Deze vragen komen allemaal terug in de podcast. In de eerste aflevering hoor je Arno Krabman, de producer van onder andere Suzan & Freek, Roxeanne Hazes, Lange Frans & Baas B, Hardwell en André Hazes jr.

Kijkje onder de motorkap

In de eerste aflevering vertelt Arno Krabman hoe Als Het Avond Is (Suzan & Freek) begon als Engelstalig nummer: “Eerst was het ‘A Night Like This’ dus we schreven in het Engels verder. Toen kwam ineens iemand met Als Het Avond Is en toen dachten we ‘wow dat is vet!’”. Het inmiddels bekende nummer is in 6,5 uur helemaal uitgewerkt. Ook vertelt Krabman in de podcast hoe het “Het Land Van” van Lange Frans & Baas B tot stand kwam en hoe hij samen met Roxeanne Hazes haar nieuwe geluid bedacht.

Wijnand: “Door in gesprek te gaan met deze producers kom je erachter hoeveel zij betekenen voor de Nederlandse én internationale muziekindustrie. De artiesten op de voorgrond spelen een grote rol en die kennen we ook allemaal, maar als je de motor uit een auto haalt blijft er ook weinig over. Zij zijn onderdeel van die motor.”

Beluister hier de eerste aflevering

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Credits, een podcast van KRO-NCRV en NPO 3FM, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO 3FM-app.

Ster advertentie
Ster advertentie