Podcasts

Hanna Van Vliet over vrouwelijkheid in de theaterwereld

  1. Nieuwschevron right
  2. Hanna Van Vliet over vrouwelijkheid in de theaterwereld

In De Koffer Van Kevin praat 3FM-dj Kevin van Arnhem met gasten over hun verleden, heden en toekomst op hun favoriete plek. Deze aflevering praat hij met actrice Hanna van Vliet.

De muzieksmaak van hanna

Hanna is groot fan van Coldplay. Daar heeft ze een goede reden voor: "De eerste twee albums had ik ooit van mijn neef gekregen. Daardoor heb ik de eerste twee albums van Coldplay zoveel geluisterd en zijn ze een grondlegging van mijn muzieksmaak. Het is muziek die recht mijn ziel ingaat."

Vrouwelijkheid en anne+

Hanna voelt in haar werk af en toe de druk om aan een bepaald beeld van vrouwelijkheid te voldoen. "Je hebt in sommige producties een bepaald beeld over wat vrouwelijkheid is, vrouwen op hakken en jurkjes nog steeds. Dan denk ik: wat is vrouwelijkheid, het is, of moet een veel breder begrip worden dan het nu is," vertelt ze.

Hanna is daarom trots dat ze de hoofdrol speelt in ANNE+, een serie die veel belang hecht aan representatie. "In ANNE+ laten we juist een super breed beeld zien van vrouwen. Er zitten heel veel verschillende soorten vrouwen in, nog lang niet genoeg. Vrouwen met verschillende achtergronden, verschillende lichaamsvormen, verschillende seksualiteiten. Die bijvoorbeeld ook naakt zijn, of seks hebben. Dat is echt wel iets wat nog wel shockerend was voor sommige mensen, dat er een scene in ANNE+ zit waarin een vollere vrouw seks heeft in beeld. Maar we kregen gelukkig ook reacties van meisjes die zeiden: dankjewel dat ik mezelf zie in een soort sexy scene op tv. […] Het lijkt me heel mooi als we het beeld kunnen verbreden."

Meer weten?

Luister voor het hele gesprek tussen Kevin en Hanna deze aflevering van De Koffer Van Kevin:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie