Podcasts

Unseen Heroes: hoe word je als beginnende artiest bekend bij een groter publiek

  1. Nieuwschevron right
  2. Unseen Heroes: hoe word je als beginnende artiest bekend bij een groter publiek

In deze podcast van Unseen Heroes vertellen professionals in de muziekbranche hoe je als beginnende artiest bekend kunt worden bij een groter publiek. Dit doen ze in Groningen, tijdens muziekfestival Eurosonic Noorderslag.

Eurosonic Noorderslag: de plek om nieuw aanstormend talent te ontdekken. De beginnende artiesten lopen rond, treden op en zijn klaar om geboekt te worden voor de grootste festivals in Europa. En dat met de potentie om door te breken bij het grote publiek. Maar hoe gaat dit er eigenlijk precies aan toe? Eef van der Vliet, Head of Marketing & Retail bij Caroline Records en Wilbert Mutsaers, Hoofd Benelux Spotify vertellen je er meer over in deze podcast.

Zo vertelt Wilbert dat zij voor de release van nieuwe muziek, de muziek al binnen hebben. Hier zijn een paar redenen voor. Zo kan er bijvoorbeeld vanuit Spotify gekeken worden in welke playlist de nieuwe muziek terecht moet komen. "Het album van Billie Eilish hadden wij al zes(!) weken van te voren. En het verrassingsalbum van Eminem? Dat hadden wij al."

Benieuwd naar nog meer verrassende feiten? Beluister de podcast hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie