Podcasts

De Machine: 'Hardcore Never Dies' is de eerste gabber-speelfim ooit

foto: Milan van Dril
  1. Nieuwschevron right
  2. De Machine: 'Hardcore Never Dies' is de eerste gabber-speelfim ooit

In de nieuwe aflevering van 'De Machine' horen we Niels Aalberts, Atze de Vrieze en Malou Miedema praten over de nieuwe gabberfilm Hardcore Never Dies. De film geregisseerd door Jim Taihuttu bekend van onder andere De Oost komt binnen met erg goede reviews.

Hardcore Never Dies

Sinds deze week draait de film Hardcore Never Dies in de bioscoop. Het is de eerste speelfilm waarbij gabbers de glorieuze hoofdrol pakken. De film neemt je als kijker mee in het leven van de gabbercultuur in de jaren 90. Niet alleen gaat het over de muziek maar krijg je ook de duistere kant te zien van deze cultuur.

Maar wat vind de gabbercultuur van deze film? De film ging afgelopen week in première en Malou Miedema was erbij en volgens haar was de zaal was gevuld met gabbers van allerlei generaties.

De gabbercultuur

Hardcore Never Dies speelt zich af in de jaren 90, en komt mega-authentiek over. Als je het zelf hebt meegemaakt, kom je weer helemaal terug in de jaren 90 getrokken. De Machine sprak met Ben Zuidwijk, één van de setdressers van de nieuwe film. Hij verzorgt de attributen en de algehele vibe van de set tijdens het opnameproces: "De gabbercultuur is zo hecht. Dus als je ze vraagt voor advies heb je ook echt wat aan hun advies."

Luister de podcast De Machine hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie