Podcasts

Angelique start met podcast 'Zentijd': dé dagelijkse workout voor de geest

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Angelique start met podcast 'Zentijd': dé dagelijkse workout voor de geest

De coronacrisis heeft een negatieve invloed op ons geluksgevoel, blijkt uit de studie van het geluksinstituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze onzekere en verwarrende tijd, krijgen steeds meer mensen last van de druk, onrust en stress. Daarom komt 3FM-dj Angelique Houtveen met Zentijd: dagelijks 8 minuten lang even bijkomen.

Effe niets doen

In Zentijd helpt Angelique jou om mentaal fit te blijven. In 8 minuten kun jij elke dag je mentale conditie trainen. Met deze 15-delige serie biedt ze een dagelijkse, laagdrempelige workout voor de geest. Dit combineert ze met persoonlijke verhalen en drone-beelden van de prachtige Nederlandse natuur.

Elke week staat een ander thema centraal om zo de juiste balans te vinden in de dagelijkse hectiek. De eerste afleveringen staan in het teken van ‘rust in de onrust’. Zo laat Angelique je zien hoe je rustiger wordt door het gebruik van je ademhaling. En leert ze je even helemaal afsluiten voor alle prikkels om je heen.

"Ik voelde grote onrust bij mijzelf"

Angelique zegt hierover: "Acht jaar geleden voelde ik grote onrust bij mezelf. Ik had al jaren lichamelijke klachten en toen mijn relatie stopte wilde ik bewuster gaan leven. Juist nu in deze corona tijden kan ik me goed voorstellen dat mensen dit gevoel van onrust herkennen. Met de serie Zentijd wil ik de mensen op weg helpen naar meer vertrouwen, meer rust en ontspanning met thema’s als 'goed voelen' en 'blijf bij jezelf'. Iets wat iedereen in deze onzekere tijd volgens mij goed kan gebruiken."

Beluister nu de eerste aflevering

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voeg Zentijd nu toe aan je favoriete podcastapp. Meer leuke podcasts beluisteren? Ga dan naar 3FM.nl/podcasts

Ster advertentie
Ster advertentie