Naar homepage
Podcasts

Sef: "Het is spannend om alles op tafel te leggen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Sef: "Het is spannend om alles op tafel te leggen"

3FM-dj Kevin van Arnhem reist elke week door Nederland met zijn koffer, onderweg naar de favoriete plek van jouw favoriete artiest. In de tweede aflevering ploft hij neer in een park samen met Sef.

"Ik was echt de clown in de klas"

Hij groeide op in de Amsterdamse wijk De Pijp en vertelt in de podcast over zijn tijd op school: "Ik was heel goed met alles wegkomen. Ik was niet dom, maar wel geïnteresseerd in andere dingen. Veel bezig met het sociale aspect van dingen. Ik had een hele toffe tekenleraar, Oskar Maarleveld, met wie ik nog steeds bevriend ben, en van hem heb ik veel geleerd. Ik heb denk ik wel geleerd dat het soms goed is om eigenwijs te zijn, maar je moet ook wel kunnen luisteren."

Niet perse goed in de boeken, maar hij leerde wel andere belangrijke dingen op school: "Soms als je vasthoudt en volhoudt kom je heel ver met eigenwijsheid en wordt het een soort benzine."

Naar Mekka

Sefs overleden vader vroeg hem ooit of hij voor hem naar Mekka wilde gaan. Hij is daar nog niet geweest en is zelf niet religieus, maar vertelt wel over hoe zijn beeld van religie in de loop van tijd is veranderd: "Ik zie steeds meer het mooie aspect in van bepaalde dingen van religie. Het heeft iets heel menselijks om naar betekenis te zoeken en om ontberingen te ondergaan."

"Ik denk dat het goed is om jezelf uit te dagen. Als je begint wil je de beste zijn. En dan wil je de beste rapper zijn en dan wil je de grootste hits hebben. Elke keer verleg de die uitdaging en op een gegeven moment kun je geen kant meer op; kun je alleen nog naar binnen. Dat is dan het aller moeilijkst en aller engst wat je kunt doen. Het aller-echtste, zeg maar. Dus, het spannende is om jezelf op de tafel te leggen. Als mensen dat niet vet vinden, betekent het dat ze jou niet vet vinden. Dat is denk ik de reden dat het een onvermijdelijke eindhalte is. Dat dat eng is en dat daar nog heel veel te verkennen en te leren valt is heel spannend. En wat ik geleerd heb is dat hoe eerlijke en specifieker je over jezelf schrijft, hoe beter mensen zich erin kunnen vinden."

Beluister hieronder de podcast op Spotify. Abonneren met je favoriete app kan door deze link te gebruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie