Podcasts

Marlou van Rhijn vertelt over het 'aanzoek' van Usain Bolt

  1. Nieuwschevron right
  2. Marlou van Rhijn vertelt over het 'aanzoek' van Usain Bolt

Atlete Marlou van Rhijn was te gast in de 3FM-Podcast 'De Koffer van Kevin'. Deze atlete heeft al meerdere malen paralympisch goud gewonnen op de sprint, terwijl dokters dachten dat ze nooit zou kunnen lopen. Ze vertelt aan 3FM-dj Kevin van Arnhem over haar leven en haar bijzondere ontmoeting met Usain Bolt.

De eerste stappen in de sport

Marlou begon haar sportcarrière als zwemster. Over hoe ze begon met zwemmen, vertelt ze: "Ik ben begonnen met zwemmen op school. Toen was daar een jongetje –we waren ongeveer even snel- en ik ging stiekem wedstrijdjes tegen hem doen." Daar ontstond haar passie voor competitie: "Dat was voor het eerst dat ik merkte dat ik best fanatiek was en heel graag wilde winnen. Ik vond het zo leuk dat ik naast school ben blijven zwemmen."

Stoppen met zwemmen

Dat zwemmen ging wel héél goed. Tot 2009 maakte ze onderdeel uit van de nationale selectie voor zwemmers met een handicap. Toch stopte ze daar uiteindelijk mee. Ze vertelt Kevin waarom: "Ik vond het op een gegeven moment gewoon echt niet meer leuk." Marlou was op dat moment 18 jaar en had ook andere interesses, vertelt ze. "Ik was mezelf op andere gebieden aan het ontwikkelen en wilde net als andere studenten ook wel eens uitgaan!"

Een aanzoek van usain bolt

De liefde voor topsport doofde toch niet helemaal uit en uiteindelijk is Marlou nu dus in de atletiek terecht gekomen. Daardoor ontmoette ze Usain Bolt bij de opening van het Olympisch stadion in Tokyo. Die ontmoeting nam een onverwachte wending, vertelt Milou: "Op een gegeven moment zat hij op één knie en zei ik tegen hem: “Yes Usain, yes I do”. Hij keek me aan en zei: “Huh? You do what?”. Toen keek hij naar hoe hij zat en barstte hij in lachen uit."

Luister het hele gesprek in 'De Koffer van Kevin' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie