Podcasts

Nieuw seizoen van podcast met Nellie Benner: Wat Je Niet Leert.. (maar wel had willen weten)

foto: Marilyn Bartman / Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw seizoen van podcast met Nellie Benner: Wat Je Niet Leert.. (maar wel had willen weten)

Is jaloezie een gezonde emotie? Kun je daten met je huisgenoot? Hoe neem je afscheid van een huisdier? Je komt regelmatig in situaties aan waarvan je denkt; had ik dáár maar iets over geleerd op school. In het derde seizoen van podcastserie ‘Wat Je Niet Leert‘ gaat Nellie Benner (die je kent van bijvoorbeeld Drugslab) weer op zoek naar antwoord op dit soort alledaagse, emotionele of juist praktische levensvragen.

Antwoorden en levenslessen

In ‘Wat Je Niet Leert’ gaat Nellie op zoek naar antwoorden en levenslessen op basis van de input van een community (waar iedereen zich bij kan aansluiten) via het Instagram-account @watjenietleert; een leergierige club jongeren met ieder hun eigen vragen en ervaringen.

Ze leggen de vragen voor aan bekende en minder bekende Nederlanders, van professor tot ervaringsdeskundige. Ze gaan appen, Zoomen, FaceTimen, livestreamen en verbinden zo iedereen om elkaar verder te helpen. De geleerde lessen zijn wekelijks te beluisteren in de Wat Je Niet Leert-podcast.

Keuzes maken

De eerste aflevering van dit seizoen gaat over keuzes maken. Het begint bij luisteraar Charlotte is een enorme twijfelkont én een echte denker. Een lastige combinatie als er beslissingen genomen moeten worden. Eindredacteur Sander duikt de wetenschappelijke literatuur in en ontdekt dat keuze’s maken op gevoel best een rationele optie is.

Op alles 'ja' zeggen

Maar kan het niet veel makkelijker, wat nou als je gewoon op letterlijk alles ‘ja’ zegt? Danny Wallace deed het een half jaar, schreef er het boek ‘Yes Man’ over en legt uit waarom er een gevaar schuilt in teveel ‘nee’ zeggen. Anne, Nellie en Sander gaan zelf ook het experiment aan en zeggen 24 uur volmondig JA op alles

Eerder vertelde Nellie bij Sanders Vriendenteam over de podcast.

Wil je meedoen? Stuur een volgverzoek via Instagram naar @watjenietleert en check de podcast ‘Wat Je Niet Leert’ via de 3FM-app (of je favoriete plek om podcasts te luisteren) of luister de eerste aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie