Podcasts

Jeroen (24) stopte met carrière als profvoetballer, om weer te gaan studeren

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen (24) stopte met carrière als profvoetballer, om weer te gaan studeren

Jeroen van der Lely had als kind een droom en die kwam uit. Hij speelde als linksback voor FC Twente in de Eredivisie, maar besloot dit jaar voor een compleet andere carrière te gaan: "Het ging bij Twente al een jaar of anderhalf niet lekker. Ik speelde bijna nooit en stiekem vond ik dat niet erg omdat dat de stress en prestatiemomenten wegnam van het werk." Hij vertelt erover in de 3FM-podcast Baanbrekers.

Jongensdroom in deugen

Jeroen was elf jaar oud toen zijn jongensdroom uitkwam, maar tegelijkertijd begon hem dit ook steeds meer tegen te staan: "Als je kind bent en je komt in de jeugd van Twente te spelen. Dan heb je één doel: het eerste bereiken. Maar je gaat je als kind daarna nooit meer afvragen, is het doel het wel waard voor het hetgeen dat ik daarvoor moet laten. "

Zijn droom werd werkelijkheid, hij kon zo door naar Jong Twente en eindigde in de Eredivisie. "Toen ik van de jeugd doorstroomde naar de senioren, merkte ik het al. Ik vond het een beetje een leeg bestaan. Vanaf dat moment begon ik te twijfelen. Ik had moeite met m'n leven naast het voetbal in te vullen. Voetbal was het enige wat ik had in het leven. "

Dit jaar besloot hij te stoppen en de voetbalschoenen voor altijd aan de wilgen te hangen. "Bepaalde dingen mis ik heel erg, alleen de zijkanten van het werk niet. Ik merkte dat ik heel erg weinig energie overhad voor de dingen buiten voetbal. Dat vond ik jammer. Het spel voetbal is heel erg leuk, maar als het eenmaal je werk is, voelt het toch minder als hobby. " Wat Jeroen nu gaat doen? Verder met een studie literatuurwetenschappen.

Over Baanbrekers

Lieke de Kok ken je misschien als DJ van 3FM. Maar ook zij maakt de switch naar iets anders: Vanaf deze zomer wordt ze docent Nederlands op een VMBO school. In de podcast Baanbrekers praat ze met andere jonge mensen die hun carrièrepad al vroeg hebben omgegooid. Hieronder kan je de aflevering beluisteren met Jeroen te gast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie