Naar homepage
Podcasts

"Eigenlijk doet iedereen maar wat": Wat Je Niet Leert over volwassen worden

  1. Nieuwschevron right
  2. "Eigenlijk doet iedereen maar wat": Wat Je Niet Leert over volwassen worden

“When I grow up, I wanna be famous, I wanna be a star, I wanna be in movies”, zongen de Pussycat Dolls al. Een realistisch beeld van volwassen worden? Mwah. Maar hoe moet het dan wél? Nellie Benner en haar redactie gaan zelf ook op zoek naar antwoorden in een nieuwe podcastaflevering van Wat Je Niet Leert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Strips over volwassen worden

Terwijl je vrienden een huis kopen en kinderen krijgen, houd jij nog net je kamerplant in leven. Herkenbaar? Ook voor illustrator Marloes de Vries. Zij maakte het boek ‘Volwassen worden is optioneel’ met herkenbare, soms confronterende maar vooral hele grappige strips over wat het betekent om jezelf te identificeren als “volwassene”.

Begraafplaats Zorgvlied

“Pardon, een begraafplaats? Zó oud ben ik toch niet!” horen we je denken. Geen zorgen, want achter het bezoekje naar begraafplaats Zorgvlied zit een mooie gedachte. Nellie en Sander leggen hier namelijk een bloemetje bij het graf van een aantal Nederlandse helden: Herman Brood, Ramses Shaffy en Annie M. G. Schmidt. Allen hadden zij de bijzondere gave om het kind in zichzelf in leven te houden. “Dit soort mensen laten weer even zien dat het gaat om lol maken”, aldus Nellie.

Hulp vragen

Volwassen worden is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je anderen om hulp moet vragen. Sander gaat daarom langs bij BNNVARA-presentatrice Eva Eijkhout. Hij vindt ‘t namelijk ingewikkeld om anderen om hulp te vragen. Eva daarentegen móet vaak wel om hulp vragen vanwege haar lichamelijk beperking. In een openhartig gesprek praten zij over rouw, psychologen en hoe Sander hier in de toekomst beter mee om kan gaan.

Luister de aflevering hierboven via Spotify. Abonneer op deze podcast met deze link of check een van onze andere 3FM podcasts!

Ster advertentie
Ster advertentie