Podcasts
NTR

3FM-dj Justin neemt je in 'Als Muren Konden Praten' mee naar club Parkzicht

foto: Peter Hilzfoto: Peter Hilz
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Justin neemt je in 'Als Muren Konden Praten' mee naar club Parkzicht

In de tweede aflevering van Als Muren Konden Praten gaat Justin langs bij Parkzicht in Rotterdam. Parkzicht is één van de plekken waar gabberhouse is ontstaan. Eén van de weinige muziekgenres waarvan we echt mogen zeggen dat het in Nederland is geboren.

Parkzicht

Parkzicht opende zijn deuren voor iedereen en iedereen voelde zich er ook welkom. Van havenwerkers tot house liefhebbers tot queers.

Nederlandse hardcorehouse-dj, DJ Rob, sloot zich aan bij Parkzicht en wilde iets anders dan nieuwe house clubs zoals Roxy en Nighttown die wat meer mellow muziek draaide. Rob wilde harder en keek vooral naar Detroit techno, Acid en breakbeats uit Engeland. Zo kwam er een harde sound in Parkzicht. En omdat Parkzicht een vergunning tot 9 uur s’ochtends had kwamen er veel hardcore liefhebbers voor een afterparty na het feesten in de Energiehallen.

Het einde van Parkzicht

Maar aan al het moois komt een eind en omdat er in 1997 twee schietpartijen kort achter elkaar plaatsvonden, is Parkzicht toen definitief gesloten door de burgemeester. Maar de club leeft nog steeds bij de mensen die er kwamen en daarom is er sinds twee jaar een jaarlijks festival Parkzicht Outdoor waar je kunt genieten van hardcore helden als DJ Rob, DJ Paul Elstak en DJ Panic.

DJ Rob & MC Joe – The Beat is Flown (opgenomen in Parkzicht)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister de podcast hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie