Podcasts

12 podcasttips van Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Frank van der Lende en Rob Janssen

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 12 podcasttips van Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Frank van der Lende en Rob Janssen

Wereldwijd zijn er duizenden podcasts te vinden en zelf draagt 3FM daar een flink steentje aan bij. Maar welke podcasts moet je nou echt luisteren? Jennifer Hoffman, Chris Zegers, Frank van der Lende en Rob Janssen maken zelf allemaal een podcast voor 3FM en voorzien jou graag van hun tips.

Jennifer Hoffman

Jennifer ken je natuurlijk als actrice en presentatrice van TV, maar wist je ook dat zij een eigen podcast maakt? Met '3 op Reis' trekt ze normaliter de hele wereld over, maar in de podcast 'De Koffer In Met 3 Op Reis' vertellen ze de backstage verhalen achter deze tripjes aan de hand van tien vragen.

Bob van de VPRO: "Zo'n prachtig gemaakte podcast. Integer, verrassend, ontroerend en Elisa steelt je hart. Het verhaal over "Den Bob" is meeslepend en laat je niet meer los. Mijn absolute favoriet. "

Serial: "Mijn eerste podcast en nog steeds 1 van mijn favorieten. Adnan Syed werd in 2000 veroordeeld tot levenslang plus dertig jaar voor de moord op zijn ex-vriendin Hae, maar hij zegt dat hij onschuldig is. Radiomakers Sarah Koenig en Julie Snyder pakken het verhaal op en onderzoeken de zaak aan de hand van juridische documenten en verklaringen van betrokkenen. Daat levert een superspannende podcast op."

My Dad Wrote Porno: "Heel fijn om even te lachen. De vader van Jamie Morton is gepensioneerd en heeft een erotische roman geschreven. Beschaamd en geïntrigeerd besluit de keurige Britse Jamie dit boek voor te gaan lezen aan zijn twee beste vrienden. Goed voor hilarische momenten. "

Chris zegers

Multitalent Chris Zegers hoor je net als Jennifer in de podcast van '3 op Reis'. Dit is zijn lijst met podcasttips.

Broken Record van Rick Rubin: "Mijn beste muziekpodcast; Rick Rubin is een legend als producer in de muziekwereld. Hij weet ins and outs van de muziek en is daarom de ideale gesprekspartner voor topmuzikanten die maar al te graag bij hem aanschuiven. Tof om te horen hoe muzikanten geïnspireerd worden en hoe albums tot stand zijn gekomen."

Pantelic Podcast van Arco Gnocci en Freek Jansen: "Inmiddels getransfereerd naar VI, zoals dat gaat in de voetbalwereld.... Arco is van jongs af aan een groot Ajax-fan en spreekt zich uit als een groot kind met een enorme kennis van zaken. Freek is sportjournalist en weet de (pessimistische) Arco te nuanceren in hun gesprekken over hoop en glorie. Ik luister als het 12-jarige jongetje dat nog steeds elke week niet kan slapen als ie morgen moet voetballen...."

Kukuru van Giel Beelen: "Interessante materie die mij persoonlijk zeer aanspreekt. Giel is naar mijn mening één van de meest begaafde interviewers van NL. Scherp en open, een meester in het creëren van de juiste sfeer om tot een goed gesprek te komen. Oprecht. Beste radiomaker van NL en daarom ook ideale persoon om deze podcast te maken."

Frank van der Lende

Elke middag hoor je 'm op je radio met Eva Koreman: Frank! Maar naast begeerd radiomaker, heeft hij het ook over de grenzen van humor in de podcast 'Too Soon.'

Hard Gras: "Podcasts die ik graag luister is natuurlijk mijn eigen van Hard Gras met Matthijs van Nieuwkerk, Hugo Borst en Henk Spaan. Een beetje over voetbal, een beetje over literatuur, maar vooral fantastische verhalen uit het leven van die drie grijsaarden en af en toe een anekdote uit mijn eigen jonge leven. (Hard Gras Podcast heet -ie)
Pak Schaal Podcast: "van mijn cluppie Ajax! Arco, supporter en Freek, ajax-watcher voor VI, bespreken al het wel een wee over deze Amsterdamse toppers. Met de emotie van een supporter en de kennis van een journalist kom je van alle kanten aan je trekken."
Groenteman in de kast: "Goede interviews met een goede interviewer en vaak goede gasten. En dat is knap. Hou sowieso erg van interviewprogramma's omdat in iedereen een verhaal zit. Knap als je dat er bij bijna iedereen uit kan halen."

Rob Janssen

"Robbiiieee!" heeft deze week net een nieuwe podcast gelanceerd, namelijk 'De Hindertelefoon' en noemt 'm gelijk als één van zijn tips. Daarnaast hoor je Rob op vrijdag, zaterdag en zondag op 3FM. Dit is zijn lijstje met tips:

BOB: "Als je het mij vraagt de perfecte podcast om in de podcast-wereld te stappen. De manier waarop het gemaakt is is zo bloedstollend spannend en prachtig tegelijk. Je moet er eigenlijk zonder de trailer te luisteren inspringen."
De Laatste Dans: "Het Limburgse dorpsleven samengevat in een podcast. Prachtig geschilderd in geluid door Frans Pollux. Mysterie en ongelofelijke plottwist in een waargebeurd verhaal!"
De Hindertelefoon: "Nieuw en gewoon keigrappig als je er van houdt ;)"

Nog steeds geen leuke gevonden? Via de NPO Luister app kun je er nog veel meer vinden! Bekijk de app hier.

Ster advertentie
Ster advertentie