Naar homepage
Podcasts

Jordy (De Likt) over herstel na mishandeling: "Het was bijna fataal"

  1. Nieuwschevron right
  2. Jordy (De Likt) over herstel na mishandeling: "Het was bijna fataal"

3FM-dj Kevin van Arnhem reist elke week door Nederland met zijn koffer, onderweg naar de favoriete plek van jouw favoriete artiest. Aan de start van het nieuwe seizoen van de podcast kwam hij langs op 't water bij Jordy Dijkshoorn van De Likt.

Jordy over z'n ongeluk

In 2017 brak hij zijn nekwervel tijdens een woordenwisseling in Rotterdam, in de podcast kijk hij terug op die tijd: “Het was wel gewoon bijna fataal, er was een grote kans dat die operatie niet zou slagen."

Dit was een heftige tijd: "Mijn moeder zei: ‘ja maar in een rolstoel…’. Ik wist precies waar ze heen wilde, ze wilde het een beetje mooi maken; ‘een leven in een rolstoel is ook leuk’ […] Mijn vader heeft altijd gezegd: Dan had ik wel een kussen op je hoofd gedrukt, zeg maar.”

De verwerking

Na de operatie en de periode die daarop volgde is zijn leven erg veranderd: "Na de nekbreuk had ik een lange periode dat ik er geen gehoor aan gaf, dat heeft ruim een jaar geduurd; ik verwerkte het niet. Nu, naarmate ik beter nadenk en thuisblijf dan word ik rustiger. Ik geef meer gehoor aan wat er met mij is gebeurd. […] Mijn vriendengroep is echt een stuk kleiner geworden, ik merk dat ik wel juist hetzelfde blijf. Er staat een mooi gedicht op de gevel van de Willem de Kooning Academie: I have to change to stay the same. Als ik terugkijk denk ik: ‘waarom heb ik bepaalde rare/debiele dingen gedaan?’. Ik zelf denk dat ik dat deed uit een bepaalde onzekerheid."

Beluister hieronder de podcast op Spotify. Abonneren met je favoriete app kan door deze link te gebruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie