Podcasts

Wijnand spreekt Bas (24), die produceert voor Major Lazer, Marcus Mumford & Ariana Grande

  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnand spreekt Bas (24), die produceert voor Major Lazer, Marcus Mumford & Ariana Grande

In deze aflevering van podcast Credits spreekt 3FM-dj Wijnand producer Bas van Daalen. Bas (24) maakte de beats voor tracks van David Guetta, Major Lazer en Ariana Grande.

Kaaimaneilanden

Momenteel werkt hij vanuit huis, maar normaal gesproken zit Bas veel in het buitenland om samen te werken met artiesten als Diplo (Major Lazer). In de podcast vertelt hij over zijn eerste ontmoeting met Diplo: "We kregen een uitnodiging om naar de Kaaimaneilanden te komen. Toen stond ik voor een grote poort van een mansion, kwamen er honden op ons af. We moesten onze telefoon inleveren want wat er in dat huis opgenomen werd mocht niet naar buiten komen. Ik was helemaal in shock toen ik daar voor het eerst kwam." Tijdens die eerste sessie ontstond 'Lay Your Head On Me', het nummer dat nu samen met Marcus Mumford is uitgebracht.

Ariana en Justin

Een paar maanden geleden zat Bas nog in Los Angeles om in een writing camp tracks te maken voor Justin Bieber en Ariana Grande. Hij produceerde zo’n 20-30 tracks, en goed nieuws uit kamp Grande: ze heeft laten weten dat er een aantal leuke tracks tussen zitten! Wat er uiteindelijk van uit gaat komen is afwachten: "Bij elke plaat die ik maak is tot een dag voor de release nog niet bekend wat ermee gaat gebeuren."

Beluister hieronder de podcast of 'm check in je favoriete podcastapp!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie