Naar homepage
Podcasts

Podcast: Wat Je Niet Leert over ruzie maken, met bijvoorbeeld Geert Wilders

foto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast: Wat Je Niet Leert over ruzie maken, met bijvoorbeeld Geert Wilders

Ruzie maken slecht? Niet per se. Toch kunnen de emoties wel eens hoog oplopen tijdens een pittige woordwisseling. Wanneer is het tijd om je gevoel aan de kant te zetten en die knallende ruzie bij te leggen? Ruzie-expert Bert van Leeuwen en debat-professional Rob Jetten geven tips in een nieuwe aflevering van podcast Wat Je Niet Leert. En een bonus: presentatrice Nellie Benner gaat zélf effe lekker ruziemaken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rob Jetten over debat vs. ruzie

Fractievoorzitter Rob Jetten (D66) geeft ons een inkijkje hoe hij als politicus onderscheid maakt tussen een debat en een ruzie. De emoties kunnen bij een debat namelijk wel eens hoog oplopen. En zelfs als politicus vindt Rob Jetten vindt dat wel eens lastig. Hij herinnert zich nog goed een verhit debat met Geert Wilders: “Daarna moest ik ook wel echt even een tijdje bijkomen”. De D66-politicus geeft de luisteraar daarbij wijze tips hoe je een ruzie (of debat) minder persoonlijk maakt.

Ruziën op ’t toneel

Waar de ene smijt met deuren, is de ander eerder een norse binnenvetter. Als je in die laatste categorie valt, kan ‘t ook wel eens héél lekker zijn om eens flink de remmen los te gooien. Nellie Benner gaat daarom voor de podcast een flink potje ruziemaken met acteur Matthijs IJgosse. En dat lucht op!

Ruzie over… een gehaktbal

Presentator Bert van Leeuwen helpt in het tv-programma 'Het Familiediner' al twintig (!) seizoenen gebroken families weer bij elkaar te komen. Bert is dan ook getuige geweest van honderden familieruzies.

Daarbij is een slaande ruzie over een gehaktbal of scheef hangend schilderijtje niet zeldzaam. Wat heeft Bert van Leeuwen als ooggetuige van al die ruzies geleerd? In de nieuwe podcastaflevering van Wat Je Niet Leert hoor je het antwoord. Of stuur ‘m door naar je aardsvijand..

Ster advertentie
Ster advertentie