Pinkpop

SYSTEM OF A DOWN komt naar Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. SYSTEM OF A DOWN komt naar Pinkpop

Met de bevestiging van SYSTEM OF A DOWN is er weer een naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2017. Aan het begin van deze week werd ook al bekend dat Green Day deze zomer naar Landgraaf komt.

Armeense roots

System of a Down werd in 1994 opgericht in Hollywood en bestaat uit zanger Serj Tankian, gitarist Daron Malakian, bassist Shavo Odadjian en drummer John Domayan. De leden van de band hebben Armeense roots wat duidelijk terug komt in de muziek van de band. System of a Down is niet beroerd om politieke thema’s en sociale gebeurtenissen in haar nummers te verwerken, zo gaat de grootste hit van de band 'Chop Suey', uit 2001, over de genocidecrisis in Armenië. "Our goal has been to stay open to whatever currents guide us through our lives – musically, thematically, in every way, to be ourselves," verklaart zanger Serj Tankian. "Our songs and themes range from political to social to daily angst to love to hate to dope."

De 48e editie van Pinkpop vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni 2017 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 8 maart 2017 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 11 maart 2017.

>> Green Day naar Pinkpop 2017

Ster advertentie
Ster advertentie