Pinkpop
VPRO

Backstage in gesprek met Max van Oscar and the Wolf

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Backstage in gesprek met Max van Oscar and the Wolf

Op festivals doet 3voor12 de ABC: de Artist Backstage Check. Want hoe gaat het er eigenlijk aan toe in zo'n artist village op een groot festival? 3FM-dj Vera Siemons sprak daar Max, frontman van Oscar and the Wolf.

Gekleed als levende discobol inclusief cowboy-laarzen is Max klaar om later die middag het podium van Pinkpop te bestijgen. Zijn outfit zag hij op een catwalk bij een fashion show voorbij komen en dacht: die moet ik fixen. "Met styling kun je tegenwoordig al zoveel voor een show doen," vertelt hij.

De ontwikkeling

Maar voor hij het podium op moet, doet Max eerst nog even wat interviews backstage zoals onder andere met 3voor12. Oscar and the Wolf is in de afgelopen jaren uitgegroeid van aanstormend talent naar een band die over een paar maanden de Ziggo Dome gaat doen. Ook de festival-shows zijn in de afgelopen jaren flink groter geworden met grotere producties.

Hoe was dat om die enorme stap te zetten? Max: "Ik denk veel na en kijk goed naar de songs en de set en wat daar bij past. Wat zou er cool zijn? Ik creëer dan beelden in mijn hoofd. Misschien moet ik wel een keer ergens opstaan? Op een kooi bijvoorbeeld?"

"Als ik mijn ideeën op een rijtje heb ga ik met mijn, basically, powerpoint presentatie naar mijn team. Daar worden dan negentig procent van mijn ideeën afgeschoten om dat ze fysiek gewoon onmogelijk zijn. Of veel te duur haha." Gelukkig blijft er dan altijd wel eentje over die de show naar het volgende niveau kan tillen.

Bloody Mary

Maar wat doet Max dan om zich een beetje thuis te voelen op een festival. "Ik vind het vooral belangrijk dat er gezellig plekjes zijn waar je kunt hangen. Beetje zitten onder de bomen en dat kan hier goed. En ik heb altijd een Bloody Mary op mijn rider staan voor na de show."

Zijn er nog pre show rituals vraagt Vera. Is Max iemand die met rust gelaten wil worden van te voren of juist keihard de muziek aanzet om alvast in de sfeer te komen. "Soms wil ik inderdaad alles er even uitdansen van te voren, maar soms kan ik ook echt niemand om me heen hebben. Dan wordt ik daar heel zenuwachtig van. Helaas ben ik nogal vergeetachtig en gaan ze dan juist aan mijn kop zeuren..."

Luister het volledige interview met Max hier terug!

Het optreden

Wat hij deze keer voor zijn Pinkpop-optreden heeft gedaan zal voor ons een vraag blijven, maar het heeft in ieder geval gewerkt. Zijn show was nagenoeg perfect volgens 3voor12, dus die Bloody Mary achteraf was meer dan verdiend.

Ster advertentie
Ster advertentie