Pinkpop

De newbies en de veteranen

  1. Nieuwschevron right
  2. De newbies en de veteranen

Er loopt van álles rond op Pinkpop: jong, oud, man, vrouw, eerste keer en ouwe rot... Wij gingen op zoek naar bezoekers die óf voor het eerst op Pinkpop zijn óf al jààààren komen.

"We komen uit het bovenste puntje van Groningen"

"Dit is de eerste keer dat we op Pinkpop zijn. Eerder gingen we naar Lowlands, want Pinkpop was simpelweg te ver. We komen uit het bovenste puntje van Groningen, vandaar... haha. Maar de line-up van deze editie sprak ons gewoon echt heel erg aan, vooral Rammstein en de Red Hot Chili Peppers.

Tot nu toe hebben we Gary Clark Jr. en Lukas Graham gezien. We liepen direct al verkeerd: we zochten de Brand Bier Stage, maar kwamen bij de 3FM Stage uit. Dat was niet onze schuld, want er staat een gi-gan-ti-sche toren met een reclame van Brand bij de 3FM Stage. Da's toch niet logisch? Nou ja, we moeten dus nog even oefenen."

"Dit is de elfde keer dat we hier zijn"

"Wij wonen in Zwitserland en Pinkpop is hét moment in het jaar om een weekend echt iets met vrienden te doen. Dan heb je alle tijd voor elkaar. Dit is de elfde keer dat we hier zijn en deze editie is extra speciaal, want eind juli gaan we trouwen.

We kwamen de eerste keer voor de bands, toen stonden er namen waar we allebei fan van waren. Inmiddels gaan we meer voor de sfeer dan voor de artiesten. Hoewel we de artiesten ook leuk vinden, hoor! Vooral Skunk Anansie, de Red Hot Chili Peppers en Paul McCartney."

"Ik was altijd een beetje angstig om te gaan"

"Ik ben hier voor het eerst! Mijn vriendin is hier voor de tweede keer, ze heeft me meegesleept dit jaar. Dit is sowieso mijn eerste festival ooit, ik was altijd een beetje angstig om te gaan. Maar nu ik er ben, vind ik het echt heel erg leuk. We hebben Lukas Graham, Years & Years en The Common Linnets gezien en straks wil ik heel graag naar de Red Hot Chili Peppers.

Ik vind de sfeer hier zo leuk, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Met stappen zie je altijd van die bepaalde types, van die té stoere jongens. Hier is het wat alternatiever, alles loopt door elkaar. Een beetje een hippie-sfeertje. Erg leuk!"

"Ik ging van 1988 tot 1994 altijd naar Pinkpop"

"Ik ging van 1988 tot 1994 altijd naar Pinkpop. Toen was het alleen nog op de maandag van Pinksteren. Dit is de eerste keer dat ik er weer bij ben en ik heb nu mijn vriendin ook meegenomen! In de tussentijd ging ik met vrienden naar Rock Werchter en Lowlands, dit is ook de eerste keer dat we samen op een festival zijn.

We kwamen af op de line-up van dit jaar, Doe Maar, Skunk Anansie, Lionel Richie, Paul McCartney... Dat vinden we wel echt leuk. Wat er veranderd is ten opzichte van vroeger? Nou, het is allemaal zo veel beter geregeld! En de artiesten zijn veel groter dan toen."

Ster advertentie
Ster advertentie