Pinkpop

The People of Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. The People of Pinkpop

De Pinkpop-weide huisvest een wijd assortiment aan mooie mensen met toffe verhalen. Wij trokken er een paar aan de mouw!

(Foto: Ben Houdijk)

Pinkpop is voor iedereen. Of je nu voor Red Hot Chili Peppers komt, losgaat op Major Lazer of liever een traantje wegpinkt bij James Bay... Het kan allemaal. Bij deze Pinkpop-bezoekers zit de sfeer er in ieder geval al goed in!

Ellen (58) en Eva (19): "We zijn hier alleen op vrijdag, speciaal voor Red Hot Chili Peppers! We vinden ze heel erg vet en ik zong 'Snow' al met Eva toen ze klein was. Ik zocht het online op, zong het mee en dan volgde Eva vanzelf. Ze zong het op een gegeven moment zelfs als ze op school zat. We hopen dus dat ze dat nummer gaan spelen!"

Gerben (33) is volgens zijn vrienden een 'fucked up motherfucker'. Hij woont in Landgraaf, maar slaapt hij dan ook thuis? "Hey, nee joh. Onze geluidsinstallatie komt boven die van het camping-entertainment uit!" Zijn favoriete artiest dit weekend? "Gary Clark Jr.! Jimi Hendrix ligt met zweet op z'n voorhoofd in zijn graf, omdat hij weet dat er eindelijk iemand beter is dan hij."

GESPOT! Het eerste 3FM-festivalkleedje, compleet met ganzenbord. Wie erop zitten? Maricha (27), Charlotte (25) en Jeroen (24). Charlotte heeft vooral zin in de headliner van vrijdag: de Peppers! Ze zag hen eerder in de stromende regen in het Goffertpark gezien: " Je zag de regenstralen door de spots heen, de band op de achtergrond... zo mooi. Ondanks het rotweer was het een topavond."

Jan (69) is 'nog maar' voor de zesde keer op Pinkpop, maar hij wil nooit meer weg."Zo lang ik leef, blijf ik hierheen komen. Pinkpop is voor mij gewoon alles... Op zondag komt Paul McCartney en ik vind de muziek uit die tijd zo mooi. Ik heb hier nog nooit geen ruzie gezien, nergens! Nu met alle aanslagen is het fijn dat het hier zo rustig en aardig is, iedereen geniet van de muziek. Ik vind het heerlijk hier."

Kirsten (34) uit Valkenburg is voor de tweede keer op Pinkpop en heeft spijt dat ze daar niet eerder mee begonnen is! "Het hele festivalgebeuren bevalt me veel beter dan ik van tevoren had gedacht! De sfeer is echt ontzettend leuk, ik kom niet eens voor een bepaalde artiest ofzo. Gewoon drankje in de hand en bandjes kijken! En dan heerlijk thuis slapen..."

Adriano (38) en Bob (43) zijn in hun voiture gestapt en naar Megaland gereden voor... Red Hot Chili Peppers! Adriano zag ze voor het eerst in 1992 en is de band nog lang niet zat. De twee zijn Franstalig en hebben de Engelse taal nog niet helemaal onder de knie, dus proberen ze er iets Nederlands uit te knallen. "Fihne dak? Fjehne dagg? What is it in Dutch? AH, FIJNE DAG! I hope you has a fijne dag!"

Michelle (24) en Revelino (24) zijn hier niet alleen enkel voor de headliners, maar vooral voor De Staat! Nog nooit eerder gezien, dus ze hebben er zin in. En écht niet alleen maar voor 'Witch Doctor'. Michelle: "Ik krijg nooit iemand mee naar De Staat! Maar nu is het gelukt en ik vind hun laatste album echt supervet, dus ben benieuwd! De sfeer is hier in ieder geval heerlijk relaxed, zoals altijd. Top!"

Niets missen van Pinkpop 2016? Check hier ons liveblog!

Ster advertentie
Ster advertentie