Pinkpop

Wie zitten er achter de negatieve reacties op Justin Bieber?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie zitten er achter de negatieve reacties op Justin Bieber?

Het zal je niet zijn ontgaan: dit jaar staat Justin Bieber op Pinkpop. Naast een hoop enthousiasme, zorgde de aankondiging van Biebs voor een shitload aan negatieve reacties. Tijd om te checken wie die Bieber-haters zijn en waarom ze zo boos zijn.

Luc Raets (19), maakte op Facebook het evenement 'Bier Gooien Naar Justin Bieber Op Pinkpop' aan

Waarom heb je dit evenement aangemaakt?
"Het begon als een grap. Omdat het een trend is om sarcastische evenementen aan te maken. Ik weet dat Justin Bieber al een keer een waterflesje naar zijn hoofd kreeg gegooid, waarna hij snel het podium verliet. Hij zal het dus niet echt waarderen, verwacht ik. Ik moet er ook bij zeggen dat ik niet zijn grootste fan ben."

Oké, en wil je dat mensen ook écht bier naar Bieber gaan gooien?
"Willen is een groot woord. Maar ik zou er niets van zeggen als er mensen bier gooien naar een persoon die spuugt op zijn fans en racet in een woonwijk. Ik verwacht niet dat de heer Bieber een perfect rolmodel is en alles goed doet, dat doet niemand van ons. Maar als je zo'n grote fanbase aan tienermeisjes hebt, probeer dan op zijn minst geen complete asswipe te zijn."

Denk je dat mensen je oproep zullen volgen?
"Ik denk het niet."

Ok.

Jack Hitmann (vindt leeftijd niet relevant), hoopt dat Pinkpop dit jaar minder kaarten verkoopt

Jack, mag ik je wat vragen?
"Vragen kost niks..."

Wat vind je zo irritant aan Justin Bieber?
"Ooh, aan Justin zelf dat hij arrogant is naar zijn publiek. En hij past gewoon niet bij Pinkpop."

Waarom vind je hem arrogant?
"Gewoon. Omdat hij op zijn eigen fans spuugt. Er zijn genoeg meldingen van hoe hij is. Terwijl hij dankzij het publiek groot geworden is. Zo'n gast moet je alles afpakken. Ik heb geen respect voor hem.

Nou, dat is duidelijk. En waarom hoop je dat Jan Smeets dit jaar minder kaarten verkoopt?
"Omdat hij dan hopelijk inziet dat niet alles om geld hoeft te draaien. Hij heeft genoeg jaren verdiend, miljoenen zelfs. En omdat ik hoop dat hij dan de jongere en onbekendere bandjes wat meer de kans geeft. En die miljoenen verdeelt."

Ik snap ook de vergelijking tussen K3 en Justin Bieber niet helemaal. Kun je dat uitleggen?
"Ga eerst eens na hoe Pinkpop ontstaan is en waarom. Pinkpop was een festival voor onbekende rockbands. De vergelijking is dus dat zowel K3 als Bieber daar niet thuis horen. Daarnaast heb ik over K3 minder slechte dingen gehoord dan over Justin Bieber."

Thanks!

Sven (20), rouwt om de dood van Pinkpop

Hi Sven!
"Hey."

Vertel eens, waarom is Pinkpop volgens jou dood?
"Op Twitter klinkt alles vrij kort door de bocht, maar er ging een hele gedachte aan vooraf. Naar mijn mening heeft Pinkpop een serie foute beslissingen gemaakt. Namelijk dat ze hun alternatieve imago ter grabbel hebben gegooid. Ik ging altijd graag, maar ze maken het voor mij heel lastig om nog te gaan. Met Justin spreek je een ander publiek aan, dat is eigenlijk mijn grootste issue.

Twee jaar geleden stond Robbie Williams nog op Pinkpop...
"Op de een of andere manier kan ik Robbie nog wel begrijpen. Ergens heeft hij wel een coole persoonlijkheid, maar je hebt inderdaad een punt. Hij schijnt wel goed te zijn in wat hij doet, al is het niet aan mij besteed."

Waarom is Justin Bieber dan niet goed in wat hij doet? Hij heeft heel wat hits gescoord.
"Ik geloof dat Justin over bepaalde kwaliteiten beschikt, anders kom je niet aan de wereldtop. In grote zalen heb ik daar ook geen problemen mee, dat vind ik tof voor de fans. Maar op Pinkpop zie ik liever rock. Ik voel me daarnaast voorgelogen door Jan Smeets. Hij beloofde Pearl Jam maar komt met Justin Bieber. Die uitspraak raakt me eigenlijk meer dan dat Justin Bieber komt."

Alright, succes ermee!

Jos (44), slaat dit jaar over

Wat vind je zo verschrikkelijk aan Justin Bieber?
"Ik vind hem niet echt op Pinkpop passen. Zijn laatst uitgebrachte album is wel oké maar ik vind niet dat hij een repertoire heeft om een headline-show op Pinkpop mee te vullen. Maar goed, over smaak valt niet te twisten."

Maar Justin heeft toch al aardig wat muziek uitgebracht?
"Het past niet bij Pinkpop. Het is te commercieel."

Van wat voor je muziek word jij dan wel vrolijk?
"Ik luister ook weleens naar Justin Bieber. Verder houd ik van Rammstein, AC/DC, The Cure, U2 en Live. Zo kan ik trouwens nog wel even doorgaan."

Ehmm oké.. Waarom besloot je te reageren op het bericht dat Justin Bieber op Pinkpop komt?
"Ik wilde mijn ongenoegen over de programmering kenbaar maken. Het zal niet veel verschil maken, maar toch."

Duidelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie