Pinkpop

Zo ziet de backstage van Pinkpop er uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo ziet de backstage van Pinkpop er uit

Terwijl jij op Pinkpop met een biertje in je hand keihard staat te chillen, gebeurt er backstage van alles en nog wat. Aangezien het altijd leuk is om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat, geven we je met deze supersnelle fotorondleiding een kijkje backstage. Natuurlijk kunnen we niet alles fotograferen, in verband met de veiligheid van het festival. Máár zo krijg je toch een beetje een idee!

Een muzikant, klein of groot, moet goed verzorgd worden als je hem of haar uitnodigt om te komen spelen op je festival. In hun eigen kleine dorpje, de Artist Village, komen de artiesten samen en niks tekort.

De kleedkamers

Elke act heeft zijn eigen kleedkamertje. Wat je daar treft? Dat verschilt per band. Ze hebben allemaal hun eigen rider, een lijst van wensen. De ene band krijgt daardoor enkel blauwe M&M's en de ander alleen maar veganistische snacks.

De wc's

Sean Paul, Imagine Dragons en Birdy moeten natuurlijk ook af en toe plassen en poepen. Dat kan hier, in deze mobiele wc-gebouwtjes. Ze zijn schoon, en ja, verder is er niet zoveel over te melden.

De spelletjeshoek

Stoom afblazen kan in de spelletjeshoek. Een balletje werpen voor of na de show? Jan Smeets maakt het mogelijk! En ze hebben zelfs gedacht aan de muzikanten die minder balgevoel hebben en liever een potje flipperen.

De massagestoel

Lief zijn voor je lichaam is belangrijk als je weken of soms maanden lang op tour bent.

De fatboys, picknicktafels en prullenbakken

Als je uitgeteld bent, kan een artiest zich laten vallen op een van deze kleurrijke zitzakken. Als je liever rechtop zit, pak je een picknicktafeltje.

Dé trap naar het hoofdpodium

The Rolling Stones, Muse, Rammstein, Foo Fighters, Bruce Springsteen... Ze beklommen allemaal deze steile trap voordat ze het podium betraden.

De achterkant van de mainstage

De shuttlebus naar de north stage

De 3FM Stage (north stage) ligt een eindje verderop. Daarom is er een heuse shuttlebus in het leven geroepen.

De eetstrook

Hier wordt met man en macht gewerkt aan de lekkerste pizza-punten, de knapperigste patatten en de romigste kebabstaven.

Rustende cateraars

Hier zie je een hardwerkend medemens dat een uiltje knapt. Moet ook gebeuren.

De dixi en de wasbak

In deze portable toiletjes (in het echt staan ze rechtop) doet de pizza-man en patatboer zijn behoefte. Daarna wassen ze hun handjes in de portable wasbak. Bof jij even.

De biertank

In deze biertank wordt maar liefst 36.000 liter bier koel gehouden. Hier aanschouw je een van de belangrijkste machines van Megaland. Uiteraard is dit niet de enige ?.

De fietsen

Je struikelt over de fietsen. Ze zijn handig, snel en aardig voor het milieu.

Het uitzicht vanaf de studio naar de backstage

De chillaxing spot

Natuurlijk wordt er ook gechillt zo op z'n tijd. Zeker met dit weer tref je zo nu en dan een persoon die z'n momentje pakt. Het zijn immers lange dagen.

Ster advertentie
Ster advertentie