Pinkpop

The Day After: de Peppers en Major Lazer!

  1. Nieuwschevron right
  2. The Day After: de Peppers en Major Lazer!

De Pinkpop-zaterdag is in volle gang en de katers beginnen langzaamaan weg te trekken, tijd dus om de bezoekers te vragen hoe de dag 1 was.

Darrin (22), Aran (22), Kjeld (22) en Marc (23)

"Tof, chill, heerlijk, relaxed. We waren elkaar alleen wel steeds kwijt. Na de circlepit bij De Staat konden we elkaar niet meer vinden en liepen we allemaal apart naar de Red Hot Chili Peppers. Daar probeerden we elkaar weer te vinden, maar toen waren onze telefoons leeg dus dat schoot niet op. Maar ach, dat was nog steeds een briljant optreden. Vooral 'Give It Away' was super.

We waren ontzettend verrast door One Ok Rock, die Japanse band. Het ging he-le-maal los in de tent. We gingen er eigenlijk naartoe om gewoon te kijken of het wat was, en dat was het zéker. Het was veel beter dan we verwacht hadden.

Waar we verder erg enthousiast over zijn is het eten: de hotdogs met zuurkool zijn top. En er lopen veel meisjes in korte rokjes en het andere volk is ook heel leuk. Helemaal geen narigheid meegemaakt gisteren. Top!"

Maurena (21)

"De vrijdag was heel warm en heel leuk! Ik kwam voor de Red Hot Chili Peppers en James Bay, maar Major Lazer heeft me ook echt verrast. Eerlijk gezegd was dat wel mijn hoogtepunt, het is heel andere muziek dan dat ik normaal luister, maar ik vond het zó vet. Ik heb echt alleen maar staan springen. Ik vond sowieso alles acts die ik heb gezien leuk, helemaal geen teleurstellingen. En ik vind het tof dat er zoveel verschillende genres zijn, je hebt voor ieder wat wils."

Cindy (20) en Brian (22)

"Het was gisteren een stuk rustiger dan vandaag. Tot een uur of vijf, zes was het echt niet druk. Maar dat maakte niet uit, het was eigenlijk wel relaxed. Major Lazer vonden wij fantastisch. Ze kregen het hele publiek aan het springen en de show was echt spectaculair. Heel leuk dat ze het publiek ook zo meenemen in de show, één van die drie jongens van de groep is daar de hele tijd mee bezig.

We hadden heel veel zin in James Bay omdat we zijn hits erg leuk vinden. Maar de tracks die hij daar tussendoor deed vonden we eigenlijk een beetje teleurstellend, die klinken anders dan bijvoorbeeld 'Let It Go' en 'Best Fake Smile'. Dat was dus wel jammer. En de Red Hot Chili Peppers natuurlijk, die zijn legendarisch. Die maakten het ook helemaal waar, wát een show."

Ilse (28), Anoek (27) en Rosan (29)

"We kwamen vooral voor de Red Hot Chili Peppers en dat optreden was supergaaf. We vonden het wel jammer dat ze niet echt bezig waren met het publiek, geen handjes in de lucht of springen of zo. Maar ach, het is voor ons nog steeds echt het hoogtepunt. We stonden ook vooraan dus dat was echt heel vet. Verder hebben we The Common Linnets, Gary Clark Jr., Bastille en Years & Years gezien. Die laatste vonden we ook erg leuk, heel vrolijk en energiek."

Ster advertentie
Ster advertentie