Pinkpop

Alleen naar Pinkpop: 3FM-luisteraar Lara deed het

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Alleen naar Pinkpop: 3FM-luisteraar Lara deed het

Het is zomer, de zon straalt fel aan de hemel en de muziek echoot door de lucht. Pinkpop, het legendarische festival dat tienduizenden muziekliefhebbers vanuit het hele land samenbrengt, staat op het punt van beginnen. Normaal luister je thuis mee via 3FM, maar dit jaar is anders. Dit jaar waag je de sprong en besluit je om helemaal in je eentje naar Pinkpop te gaan. Dat is het verhaal van 3FM-luisteraar Lara, die vorig jaar besloot om dit jaar helemaal alleen naar Pinkpop te gaan.

Het besluit

Lara wil al jaren een keer naar Pinkpop, maar afgelopen jaar heeft ze de knoop doorgehakt en gaat ze ook echt. Het bijzondere is dat ze heeft besloten om dit alleen te doen. Dit allemaal onder het mom van, in haar eigen woorden: "mijn fuck-it jaar."

Ze besloot vorig jaar om gewoon een kaartje te kopen en kwam al snel een Facebookgroep tegen waarin allemaal Pinkpopgangers elkaar tips geven en gelijkgezinden zoeken. Hier gaf Lara via een post aan dat ze in 2023 alleen naar Pinkpop zou gaan en wat blijkt: ze is niet de enige! Er zijn namelijk nog veel meer Pinkpopeinzelgängers. Daarom besloot Lara om een groepsapp te maken waar deze solo Pinkpopbezoekers elkaar beter kunnen leren kennen.

Quote

Dit wordt mijn fuck-it jaar

Lara

De groepsapp vol solo-Pinkpopgangers

Inmiddels bestaat de groep uit al meer dan 60 mensen die allemaal in hun uppie naar het festival gaan. Het appen gaat non-stop door, ze praten over muziek, delen artikelen over het festival en helpen elkaar met de voorbereidingen. Het is ontzettend gezellig en het lijkt alsof deze groep helemaal niet alleen naar het festival gaat. Sterker nog, ze hebben elkaar ook al ontmoet. De app bestaat sinds november van vorig jaar en sindsdien hebben de solo-festivalgangers elkaar al meerdere keren in het echt gezien. "We hebben een escaperoom gedaan, zijn samen uiteten geweest en zijn ook al samen naar een 90's party gegaan", laat Lara weten. "Ik heb ook echt het idee dat er vriendschappen ontstaan. Er ontstaan echt wel groepjes van mensen die het heel goed met elkaar kunnen vinden, dat vindt ik wel heel mooi."

Quote

Ik heb ook echt het idee dat er vriendschappen ontstaan

Lara

Alleen naar Pinkpop

Ook al hebben alle mensen in de app besloten om alleen naar het festival te gaan, eigenlijk gaan ze toch een beetje samen. Zo hebben ze bijvoorbeeld besloten om gezellig samen op camping B te overnachten. Ook zijn sommige mensen al druk aan het appen over welke acts ze samen gaan bekijken, maar volgens Lara is er ook veel vrijheid: "Als je alleen gaat zijn er geen verwachtingen van anderen waar je rekening mee hoeft te houden, als ik iets wil zien dat een ander niet wil zien ga ik gewoon alleen. Je kunt samen zijn op de momenten dat je dat wilt en je kunt alleen gaan wanneer je dat fijn vindt."

Ook Tibor zit in de chat. Hij gaat ook voor het eerst naar Pinkpop: "Ik zie de samenvatting iedere keer op NPO 3 en wil al heel lang een keer gaan, maar mijn vrienden en familie houden meer van andere festivals en evenementen. Dus het kwam er nooit van." Ook hij besloot dat hij dit jaar gewoon zou gaan. In het begin vond hij dit nog spannend, maar inmiddels heeft hij er een heel goed gevoel over. Hij kent zijn mede einzelgängers namelijk al goed.

Je niet laten tegenhouden

Soms moet je besluiten om iets te doen dat je altijd al hebt willen doen, zelfs als je dit in je eentje moet doen, vindt Tibor. "Ik denk dat dit soort dingen een heleboel deuren voor je openen en dat je altijd iets moet doen als je daar zelf 100% achter staat. In plaats van altijd maar achter andere mensen aan te lopen."

Lara denkt hier ook zo over. Op Pinkpop staat ze dan ook vooraan bij P!nk en Robbie Williams. Die artiesten heeft ze altijd al willen zien en of ze daar nou alleen staat of met de leuke mensen die ze heeft leren kennen door de appgroep, dat maakt haar niet uit. Voor mensen die zelf ook nog een droom hebben om ooit het festival te bezoeken, maar niemand kunnen vinden om dit mee te doen heeft ze een boodschap: "Ik denk dat het je heel veel kan brengen als je dingen alleen doet en je je niet laat tegenhouden omdat niemand mee wil."

Ster advertentie
Ster advertentie