Paaspop

Hoe gaat Paaspop met de storm om?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gaat Paaspop met de storm om?

Paaspop pikte ook een flinke vlaag van de storm van de afgelopen dagen mee. We checkten bij de organisatie of alles goed gegaan is. Spoiler alert: no worries.

Storm in Nederland

Het waaide de afgelopen dagen flink in grote delen van Nederland. We mochten zelfs officieel van een storm spreken. Een beetje wind is leuk om even uit te waaien aan zee, maar komt minder goed uit als je midden in de opbouw van een groot festival zit. En laat dat nou net het geval zijn. In Schijndel wordt as we speak Paaspop opgebouwd.

De bouwers pakten een flinke teug wind mee. De foto´s die op Facebook verschenen zagen er dan ook wat verontrustend uit:

We willen onze geweldige collega's van Paaspop even een hart onder de riem steken! Het zit ze lang niet mee met dit kloterige weer... Wil je ook wat doen? Koop een kaartje! Of laat een lief berichtje achter.

Posted by Zwarte Cross on Wednesday, 1 April 2015

Bellen met Paaspop

Het feest in Schijndel gaat op vrijdagmiddag 3 april van start. We belden met Ron van Hal van Paaspop om te checken of het festival nog wel door kan gaan.

Hoi Ron, ik zag een foto van een kapotte tent op Facebook en schrok een beetje. Is alles in orde in Schijndel?

"Ja hoor, er is niet echt veel schade. We hadden alleen een kleinere roze tent die loswaaide. Je moet bij een storm tenten altijd helemaal afsluiten of juist aan twee kanten openmaken zodat de wind er doorheen kan. Bij deze tent klapte een stuk zeil open en daardoor stortte hij in. Dat zie je ook op die foto waarschijnlijk. Maar verder is er gelukkig weinig aan de hand. Alles stond goed vast."

Jullie waren dus helemaal voorbereid op de storm?

"We bouwen alles zo op dat het een flinke storm moet kunnen doorstaan. We hebben voor alles natuurlijk al lang een plan klaarliggen, dus toen de storm gisteren losbarstte boven het terrein hebben we het veiligheidsplan ingeschakeld. En dat betekende in dit geval eigenlijk alleen dat de crew een hele lange koffiepauze kreeg. 's Middags konden we gewoon weer verder bouwen."

Paaspop 2014 (Foto: Ben Houdijk)

Paaspop 2015 is dus gewoon aan dit weekend?

"Jazeker. En de voorspellingen zien er goed uit voor dit weekend. We zijn inmiddels ook wel wat gewend, met Paaspop hebben we heel wat wind en regen gehad. En zelfs een keer sneeuw. Een gemiddelde Paaspop-ganger laat zich dan ook gelukkig niet afschrikken door een beetje regen of wind. En nu schijnt het zonnetje hier in Schijndel, dus volgens mij gaat het helemaal mooi worden dit weekend."

Survivaltips voor Paaspop

Gelukkig, het festival gaat dus gewoon door! Maar dat er dit weekend nog geen tropische temperaturen bereikt gaan worden staat vast. Hoe bereid je je het beste voor op een koud festival? Roosmarijn belde in 3voor12 Radio met John Coffey en vaste bezoeker Abi-Jane en zij kwamen met de volgende survivaltips:

Ben je erbij op Paaspop?

Ben jij dit weekend op Paaspop te vinden? En heb je daar briljante, grappige of spannende plannen voor gemaakt? Laat het ons weten!

3FM live vanaf Paaspop

3FM is dit weekend ook in Schijndel te vinden. We zenden zaterdag 4 en zondag 5 april live uit vanaf Paaspop. Check hier de uitzendtijden.

Meer weten over hoe de organisatie van Paaspop met man en macht bezig is met de voorbereidingen? Lees het op de website van de NOS.

Ster advertentie
Ster advertentie