'Baker Street' van Gerry Rafferty populairste saxofoonhit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Baker Street' van Gerry Rafferty populairste saxofoonhit

De saxofoon is hartstikke hip en daarom zijn we op zoek gegaan naar de populairste hit met dit instrument erin! De meeste stemmen gingen naar 'Baker Street' van Gerry Rafferty.

Als er één instrument het afgelopen jaar een comeback maakte in de muziek dan was het wel de saxofoon. Het begon met 'Sonnentanz' van Klangkarussell en vervolgens waren ook saxofoonklanken te horen in hits als 'Vandaag' van Bakermat, 'Ein Tag Am Strand' van Eelke Kleijn en 'Changes' van Faul & Wad Ad vs. Pnau. Voor ons was dat een leuke aanleiding om jou de populairste saxofoonhit te laten kiezen en we hebben een winnaar...

Hit uit 1978

De meeste stemmen gingen naar 'Baker Street', een hit van Gerry Rafferty die in 1978 tot nummer 16 kwam in de lijst. De song gaat over een alcoholist die ervan droomt in een betere buurt van een kille stad te wonen, maar te beroerd is om uit zijn stoel te komen. Gerry Rafferty schrijft het nummer aanvankelijk zonder saxofoon. Op aanraden van producent Hugh Murphy wordt de sax later alsnog toegevoegd. 'Baker Street' keert in de eerste week van 2011 nog een week terug in de Mega Top 50 na het overlijden van Gerry Rafferty.

Op nummer 2 is 'Sonnentanz' van Klangkarussell geëindigd. Het liedje was de lentehit van 2013, met dank aan 3FM DJ Domien Verschuuren die 'Sonnentanz' oppikte uit Duitsland. Het was diezelfde Domien die ervoor zorgde dat de glans van het nummer verdween. Hij ontdekte namelijk dat werkelijk elk geluidje uit 'Sonnentanz' gejat was van een cd met geluidseffecten. De top 3 wordt compleet gemaakt door 'Thrift Shop', de doorbraakhit van Macklemore & Ryan Lewis uit 2012.

De top 10

1. Gerry Rafferty 'Baker Street' (9,64%)
2. Klangkarussell 'Sonnentanz' (7,83%)
3. Macklemore & Ryan Lewis & Wanz 'Thrift Shop' (7,23%)
4. Candy Dulfer 'Lily Was Here' (6,02%)
5. Dire Straits 'Your Latest Trick' (5,69%)
6. Klingande 'Jubel' (5,42%)
7. Dave Brubeck Quartet 'Take Five' (4,82%)
8. Alexandra Stan 'Mr. Saxobeat' (3,95%)
9. Average White Band 'Pick Up The Pieces' (3,01%)
10. Bruce Springsteen 'Dancing In The Dark' (2,84%)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie